Kylling og lokale pølser på Brandbu

Kylling og lokale pølser på Brandbu Kyllingen øker mest hos REMA 1000 Brandbu. Dessuten er Kai Arne Sørumshagen i ferd med å gjøre spesialpølser fra Toten Kjøtt til helårsprodukter. Av… Les mer

Kylling og lokale pølser på Brandbu

Kyllingen øker mest hos REMA 1000 Brandbu. Dessuten er Kai Arne Sørumshagen i ferd med å gjøre spesialpølser fra Toten Kjøtt til helårsprodukter.

Av Georg Mathisen

Spesialpølsene fra Toten Kjøtt har tatt av i år og ser ut til å beholde hylleplass gjennom vinteren.

Tomatmarinert svinebiff! Nytt produkt fra Nordfjord Kjøtt! Det er det første han begynner å snakke om, Rema-kjøpmannen på Hadeland. Han er glad for nye produkter, selv om han trykket til litt for mye og bestilte så mye første gangen at han måtte prise ned noen pakker da holdbarhetsdatoen nærmet seg.

Trenger noe nytt

– Vi har spilt inn at de er nødt til å være innovative og finne på litt nytt så det skjer litt i porteføljen. Jeg skjønner at det ikke er så lett å finne på noe bare for å finne på noe, men jevnt over er Nordfjord Kjøtt veldig bra, sier Sørumshagen.

Han forteller hvordan Nordfjord er med på kjøpmannsmøter og at det er enkelt å komme med innspill. Samtidig er det viktigste at kvaliteten er god. Spesielt på det reinskårete kjøttet.

– De jobber godt med både kvaliteten og pakningene. Spesielt på deiger og biff har vi jobbet med pakningene, sier han.

Mange på Hadeland har et forhold til Gilde-produktene. For REMA-butikken er det viktig å ha både dem, Nordfjord og andre leverandører for ikke å miste kunder.

Kylling hele uken

En av disse leverandørene er Stange. Men også de andre kyllingleverandørene er viktige. – Kylling er et fremvoksende marked, sier han.

– I høst har vi slitt litt med kyllingen. Mange uheldige omstendigheter på én gang med både lynnedslag og campylobacter. Da har vi prøvd å bruke svin i stedet.

– Kylling går mye både hverdag og helg. Det gjør svin, også. Mens biff er mer helgeprodukt, sier Kai Arne Sørumshagen. En hel landkylling er også et populært helgekjøp for mange: Et enkelt og godt måltid.

Oppskriftsheftene hjelper kundene med nye retter og spisevaner, forteller REMA-kjøpmann Kai Arne Sørumshagen.

Oppskriftshefter

– Det tar litt tid å lære seg nye spisevaner og nye retter. Du har lett for å dette tilbake til det du kan. For oss har oppskriftsheftene våre vært kjempesuksess. Kundene tar med seg oppskrifter når de handler, forteller han.

REMAkjøpmannen er fornøyd med leverandørene sine og roser kjøttbransjen:

– Kjøttbransjen har lenge gått foran og vært best på å bruke kartonger som er enkle å fylle inn. Mange andre leverandører har mye å lære. Nordfjord, Maxmat og andre har virkelig tatt tak i at dette skal være enklest mulig. Det er veldig viktig, det å kunne spare tid i hverdagen, sier han.

Spesialpølser hele året

På den lokale siden er det Toten Kjøtt som er nærmeste leverandør i hadelandshyllene.

– De er veldig bra, og medisterkakene er storselgeren. Spesialpølsene deres har virkelig tatt av i år. Det virker nesten som at vi skal kunne ha dem som helårsprodukt. Kanskje ikke alle samtidig, men vi skal ha noen slag hele året, varsler kjøpmannen på den nordligste av de fem REMA-butikkene på Hadeland.

PS: Selv om butikken heter REMA 1000 Brandbu, ligger den akkurat over grensen til nabotettstedet Jaren. Den lå i Brandbu sentrum tidligere, men har flyttet inn i kjøpesenter på Andfossen.

Andfossen ligger mellom Brandbu og Jaren. Her var det sagbruk og mølle – nå er det blitt kjøpesenter.

Siste saker