3. juni blir det digitalt KLF-landsmøte

For ett år siden planla KLF for at Landsmøtet/ERFA-samlingen 2021 skulle finne sted på ærverdige Hankø Hotell og Spa. Nå er det klart at den etterlengtede bransjesamlingen ikke lar seg… Les mer

For ett år siden planla KLF for at Landsmøtet/ERFA-samlingen 2021 skulle finne sted på ærverdige Hankø Hotell og Spa. Nå er det klart at den etterlengtede bransjesamlingen ikke lar seg gjennomføre med fysisk oppmøte. Det blir med andre ord digitalt landsmøte i 2021.

Bjørn-Ole Juul-Hansen, adm. direktør i KLF, framholder at det ikke er mulig å utsette landsmøtet siden KLFs vedtekter slår fast at landsmøtet må avholdes i 1. halvår – pandemi eller ikke. Og slik smittesituasjonen forventes å utvikle seg denne våren, er han klar på at det vil være uforsvarlig å samle en rekke «samfunnskritiske» bedrifter til en fysisk samling i juni.

– Jeg vet at medlemmene våre er «sultefôret» på å treffes igjen, og KLF er derfor klar til å arrangere ERFA-samling i høst om pandemien er under kontroll. I den forbindelse har vi fortsatt ikke gitt opp håpet om å arrangere en større samling på Hankø. Men det avhenger av hvordan smittesituasjonen utvikler seg frem mot sommeren, understreker Juul-Hansen.

Valgkomiteen i gang
Forberedelsene til digitalt landsmøtet 3. juni går uansett som normalt. Valgkomiteen er i ferd med å starte opp arbeidet, under ledelse av Terje Wester. Styrets Beretning, der KLF rapporterer på arbeidet som er utført de siste to årene, er også i produksjon.

– Å gjennomføre Landsmøte digitalt har vi aldri gjort før, men det skal vi få til. Akkurat som medlemmene har hatt en bratt læringskurve på Teams og Skype det siste året, har KLF nå fått mye erfaring med å arrangere store og små digitale møter. Det største digitale arrangementet vi har gjort var kåringen av fjorårets vinnere i NM i Kjøttprodukter. Det var spesielt å arrangere for tom sal, men tilbakemeldingene var at det faktisk fungerte svært bra. Nå håper jeg at flest mulig medlemsbedrifter melder seg på det digitale landsmøtet, sier KLF- direktøren.

– Still med egen delegat
Istedenfor å gi videre fullmakten sin til andre, håper han at flere bedrifter stiller med egen delegat på det digitale landsmøtet. Styrets beretning og sakspapirer kommer i månedsskifte april/mai, Juul-Hansen oppfordrer medlemmene til å holde av ettermiddagen (14.–16.) torsdag 3. juni. Før sommeren vil KLF vurdere om det er trygt å gjennomføre ERFA-samling i høst.

– Vi tror det å få til en samling der vi balanserer gode, faglige innlegg med mye tid til uformell sosialisering i hyggelig omgivelser, vil være sjelebot for en hardt prøvet bransje. Det siste året har gitt bransjen mye læring som skal tas med videre – på godt og vondt. Da er det veldig mye som kan diskuteres og løses over en kaffekopp, eller rundt et bord en sein kveldstime, sier Juul-Hansen som antyder at første halvdel av september er det mest aktuelle tidspunktet for et ERFA-møte slik det nå ser ut.

– Etter dusinvis koronaberedskaps-brev og en skokk av henvendelser fra medlemmene siste år om alt fra karanteneregler til rett på barnehageplass for samfunnskritisk personell, kjenner jeg nå på at vi trenger å møtes for å kjenne på fellesskapsfølelsen i bransjen, avslutter KLF-direktøren.

Siste saker