Lanserer soyafritt kraftfôr til toppyterkua

Lanserer soyafritt kraftfôr til toppyterkua Felleskjøpet lanserer nå kraftfôr for toppytelse – uten soya og palmefett. Illustrasjonsfoto: Scandinavian Stockphoto – Vi ønsker å imøtekomme behovene til norske husdyrprodusenter. Når næringa… Les mer

Lanserer soyafritt kraftfôr til toppyterkua

Felleskjøpet lanserer nå kraftfôr for toppytelse – uten soya og palmefett.

Illustrasjonsfoto: Scandinavian Stockphoto

– Vi ønsker å imøtekomme behovene til norske husdyrprodusenter. Når næringa tydelig har gitt uttrykk for at de ønsker kraftfôrblandinger uten soya og palmefett, men som likevel muliggjør høy ytelse, legger vi oss selvsagt i selen for å produsere et slikt kraftfôr, sier produktsjef for drøvtyggerfôr, Rune Lostuen i en pressemelding.

Mens den opprinnelige Formel Linnea er tilpasset middels til tidlig høsta grovfôr og vil passe til en avdrått rundt 7500–8000 liter pr. ku, er den nye Formel Linnea Ekstra tilpasset besetninger med ytelse rundt 9000–9500 liter når grovfôret er av god kvalitet med lite gjæringsprodukter.

Proteinkildene i Ekstra-blandingen er norsk korn, rapskake og urea.

– Formel Linnea Ekstra kan gis i opptil 14 kilo pr. dag til høytytende kyr der kraftfôret fordeles seks ganger i døgnet eller oftere. For å sikre et best mulig vom-miljø benyttes det ekstra bufferstoffer for å motvirke problemer med sur vom, sier Lostuen i pressemeldingen.

Siste saker