Listhaug til Jens Eide slakteri

Torsdag 14. august fikk sørlandsbedriften besøk av landbruks- og matminister Sylvi Listhaug som en del av ministerens rundreise i Aust-Agder.

Daglig leder Jens Eide kom med tydelige politiske formaninger under besøket. Formueskatt, rekruttering og Mattilsyn var noe han ønsket å ta opp på vegne av familiebedriften. 

– Jeg synes det er blodig urettferdig at jeg personlig må skatte av kapitalen som bedriften skaper. Det er på ingen måte med på å trygge arbeidsplasser, sa Eide under besøket. Samtidig gav han regjeringen skryt for avvikling av arveavgiften og signalene om mindre formueskatt.

Under besøket belyste Eide innfraktordningen for kjøtt, som han stemplet som konkurransevridende og urettferdig. Han viste til at når store aktører kommer til Lillesand og henter slakt, får de flere ganger så mye i tilskudd som det de selv får for å hente dyr i egen kommune. Det hemmer veksten til bedriften.

– Det var interessant det han sa om innfraktordningen. Vi skal se på om det er mulig å gjøre noe med den, lovte Sylvi Listhaug under besøket.

Konkurransevridende og lite målrettet ordning (kjottbransjen.no - 24.03.2014)

Listhaugdelegasjon hos Jens Eide

Familiebedriften Jens Eide AS i Lillesand har i dag en arbeidsstokk som utgjør rundt 30 årsverk. De er snakk om en tradisjonsrik håndverksbedrift med historie tilbake til 1946. Bedriften har mottatt mange utmerkelser for blant annet pølsene sine. De mottok Matmerks hederspris i 2014.

KLF jobber for en så stor norsk landbruksproduksjon som mulig. En forutsetning for lykkes med det er at det føres en politikk som leder til en sterk, effektiv, og konkurransedyktig norsk matindustri. Initiativ som bedrifts-besøk og bransjefaglig oppdatering av sentrale stortingspolitikere er et av virkemidlene KLF benytter seg av.

Siste saker