– Mangfold preger norsk kjøttbransje

– Mangfold preger norsk kjøttbransje – Det som gledet meg aller mest med årets NM er alle de flotte produktene og mangfoldet som preger norsk kjøtt- og matbransje. Hoveddommer for… Les mer

– Mangfold preger norsk kjøttbransje

– Det som gledet meg aller mest med årets NM er alle de flotte produktene og mangfoldet som preger norsk kjøtt- og matbransje.

Hoveddommer for NM, Mette Juberg, lot seg også begeistre av dommere og kokker som bidrar sterkt til denne store dugnaden. Hun peker spesielt på viktigheten av en viss fornyelse på dommersiden. Det mener hun bidrar til å gjøre NM bedre år for år.

– Hva tror du NM i kjøttprodukter betyr for kjøttbransjen som helhet?

– Veldig mye! Det vises jo alle reklame i ulike medier og ikke minst alt som legges ut på sosiale medier.

– Skuffelser denne gang?

– Ja, ferdigmat. Der er det kvalitetsmessig et stort potensiale i et voksende marked. Kakeklassen skuffet også. Spørsmålet er om bedriftene tar for lett på det å lage skikkelige kaker, eller er det pris som presser? Synes det er rart at bedrifter ikke «ser over» de produktene de sender inn. Det er f.eks. litt dumt å sende inn kaker med rå kjerne.

– Mange bedrifter som tradisjonelt gjør det bra, hentet overraskende få gull denne gang. Forklaring på det?

– Noen hviler kanskje på sine laurbær, andre innrømmer at de nok har tatt for lett på ting i forhold til å være nøye med produktene sine. Men veldig artig at det er flere som gjør det bra, slik at det ikke er gitt hvem som vinner.

– Ser vi en fortsatt nivåheving på norske kjøttprodukter eller er nivået stabilt?

– På noen produkter ser vi at tilbakemeldinger to år tilbake i tid har gitt forbedringer, men hvis volum og leveringsdyktighet er det eneste som teller, mister vi yrkesstoltheten og eierskapet til egne produkter, avslutter hoveddommer Mette Juberg.

Siste saker