Medaljedryss og NM-triumfer i fleng for bransjens bedrifter

Medaljedryss og NM-triumfer i fleng for bransjens bedrifter OSLO Medaljene hang bokstavelig talt løst da kåringen av landets beste kjøttprodukter gikk av stabelen i Oslo sentrum i begynnelsen av november…. Les mer

Medaljedryss og NM-triumfer i fleng for bransjens bedrifter

OSLO Medaljene hang bokstavelig talt løst da kåringen av landets beste kjøttprodukter gikk av stabelen i Oslo sentrum i begynnelsen av november. Og som vanlig var det et knippe bedrifter som var ekstra «nedlesset» av edelt metall og krystall da kåringsarrangementet var vel i havn.

Tekst: Per A. Sleipnes - Foto: John T. Pedersen

Årets NM ble som vanlig en manifestasjon av den kvalitetstenkingen som preger norsk kjøttbransje. 550 produkter var på forhånd saumfart av kresne dommere og nær 60 av disse produktene ble belønnet med gullmedalje. Imponerende rett og slett! Og som styreleder i KLF, Ståle Gausen, så presist uttrykte det i sin åpning av kåringsarrangementet: – Alle som er glad i denne bransjen må gjøre en aktiv jobb for å bevare og helst øke bransjens omdømme. Deltagelse i NM er en viktig del av denne jobben, fastslo Gausen.

Imponerende

Som vanlig opplevde noen bedrifter den berømte «ketchup-effekten» i forbindelse med medaljefangst.

Sørlandskjøtt, Fatland Sandefjord/Ølen, Inderøy Slakteri, Toma og Gunnar Ruud Catering er eksempler på bedrifter som hentet hjem imponerende mange medaljer – først og fremst gullmedaljer. Til sammen 26 av gullmedaljene som ble delt ut gikk til disse fem bedriftene. Dette er for øvrig bedrifter som har deltatt en rekke ganger i NM og som således har lang erfaring med å kapre medaljer.

NM-debut

En bedrift som ikke har denne «medalje-erfaringen», men som allikevel oppnådde strålende resultater denne gang, var bedriften Solberg Pettersen i Tromsø.

Bedriften debuterte faktisk i NM i år og resultatet av debuten er intet mindre enn imponerende. To gull og en sølv for tre innsendte produkter. Ja, bedriften kunne meget vel blitt NM-vinner i klassen for røkt pinnekjøtt der de konkurrerte med Mydland.

– Vi er selvsagt ekstremt tilfreds med NM-resultatene. Vi har i mange år vært nær ved å delta, men det har altså ikke skjedd før i år. Nå skjønner vi hva vi har gått glipp av, sier en opprømt og glad daglig leder Kim Solberg etter medaljeutdelingen. Gullmedaljene fikk bedriften for røkt og urøkt pinnekjøtt, mens det ble sølv for reinsdyrkarbonader.

Siste saker