Nå kan det søkes om strømstøtte

Fra og 24. november kan de mest utsatte bedriftene med høy strømintensitet søke om tilskudd gjennom energitilskuddsordningen. Søknadsfristen er 11. desember 2022. Bedrifter må ha minst tre prosent strømintensitet i… Les mer

Fra og 24. november kan de mest utsatte bedriftene med høy strømintensitet søke om tilskudd gjennom energitilskuddsordningen. Søknadsfristen er 11. desember 2022.

Bedrifter må ha minst tre prosent strømintensitet i første halvår 2022 for å søke om tilskudd. De som gjennomfører energikartlegging kan få dekket inntil 25 prosent av strømprisen over 70 øre for månedene oktober, november og desember 2022. Bedrifter som i tillegg velger å investere i energitiltak kan få dekket inntil 45 prosent av strømprisen over 70 øre, skriver regjeringen i en pressemelding.

Søk om støtte på energitilskuddsordningen.no

Bedrifter som velger å investere i energitiltak, vil i tillegg kunne motta tilskudd til gjennomføring av tiltak på inntil 50 prosent av investeringskostnaden. Dette vil i stor grad dreie seg om tiltak som ikke støttes i dag, som energistyringssystemer, etterisolering og solcellepaneler.

Se hvilke tiltak bedriften kan få støtte for på energitilskuddsordningen.no

Enova har fått i oppdrag å administrere energitilskuddsordningen. På ordningens nettside legges det ut viktig informasjon og veiledning til bedrifter som vil søke om støtte.

– Vi setter pris på at regjeringen gir oss et slikt viktig oppdrag. Vi vil gjøre vårt ytterste for å hjelpe bedriftene med søknadene sine. Mange bedrifter vil nok ha en del spørsmål om prosessen. Derfor planlegger vi også et eget webinar der vi går gjennom ulike spørsmål som bedriftene måtte ha, sier prosjektleder i Enova, Rune Holmen.

Om bedriften din er medlem av NHO, kan du delta på medlemswebinar om strømstøtte og fastprisavtaler tirsdag 29. november kl 12:30-13:30. Tema er hvordan søke om støtte? (Enova), hvordan velge energitiltak (Nelfo), og dastprisavtalene for strøm (Energi Norge). Les mer og meld deg på her.

Siste saker