Nå kan du melde på produkter i NM

Lager din bedrift Norges beste pinnekjøtt? Eller har dere gull-pålegg? 7. november kommer svaret om dere melder på produktene i løpet av de neste fire ukene.

Påmeldingen til NM i Kjøttprodukter 2019 – julemat, pålegg, kaker og steker åpner i dag og er åpen frem til 20. september. Bedriftene kan legge til, endre og ta bort produkter de ønsker i konkurransen helt frem til fristen.

Påmelding gått ut

Påmeldingsskjema til årets konkurranse finner du her.

Blant de innsendte produktene skal vi kåre seks til åtte Norgesmestere og dele ut gull, sølv og bronse til rundt ti prosent av de påmeldte. Vi deler også ut egen pris til beste økologiske produkt, innovasjon julemat og Skolemester i medisterkake. Se klasseinndelingen her.

Viktige datoer i 2019:

  • 20. august - 20. september - åpent for påmelding
  • 17. og 18. oktober - innsending eller levering av produkter
  • 21. til 23. oktober - bedømming av 550 produkter
  • 7. november - Kåringsarrangementet med medaljedryss blir i år på Sentralen torsdag 7. november.

For kjøttbransjen er det avgjørende at konkurransen blir helt objektiv. Ingen kjente merkevarer skal ha fortrinn framfor mindre kjente produkter. Konkurransen lagt opp slik at ingen av de rundt 20 dommere vet hvem som leverer det enkelte produkt. Dommerne får bare servert maten, tester, smaker og skriver ned sine kommentarer. Bedriften får tilbakemeldingene, og kanskje står produktene til gull. Les mer på egne sider for NM i Kjøttprodukter 2019 – kjottprodukter.no

Lykke til i bedømmingen!

Siste saker