Neppe slakteribygging i 2020

Neppe slakteribygging i 2020 Koronaen har utsatt framdriften i etableringen av Gudbrandsdal Slakteri, men Sel-ordfører Eldri Siem har stor tro på prosjektet. Siden 5. desember er det arbeidet med planene… Les mer

Neppe slakteribygging i 2020

Koronaen har utsatt framdriften i etableringen av Gudbrandsdal Slakteri, men Sel-ordfører Eldri Siem har stor tro på prosjektet.

Siden 5. desember er det arbeidet med planene for Gudbrandsdal Slakteri. Selskapet med samme navn ble formelt etablert i april, og 29. mai ble første møte i en egen produsentgruppe avholdt.

Gruppa består av åtte produsenter fra Norddalen og Midtdalen, og skal bistå i etableringen av et nytt slakteri etter at Nortura-ledelsen før jul vedtok å legge ned Nortura Otta.

Nå er grunnstruktur i organisering og eierskap på plass. Det samme er en «sannsynlig egenkapital» på 60–70 millioner kroner. At den er «sannsynlig», baserer seg på en tidligere førstehåndsundersøkelse der bønder, privatpersoner og andre næringsdrivende ble forespurt om de ønsket å bidra til finansieringen. De totale kostnadene er beregnet til 290 millioner kroner.

Siste saker