NM i kjøttprodukter – la deg begeistre!

Bjørn-Ole Juul-Hansen, adm. direktør i KLF At norsk landbruk leverer råvarer i verdensklasse, har vi i kjøtt- og fjørfebransjen visst lenge. I økende grad ser vi at også norske forbrukere… Les mer

Bjørn-Ole Juul-Hansen, adm. direktør i KLF
At norsk landbruk leverer råvarer i verdensklasse, har vi i kjøtt- og fjørfebransjen visst lenge. I økende grad ser vi at også norske forbrukere heldigvis anerkjenner dette faktum. For oss i KLF er det utrolig positivt. Mange av våre medlemsbedrifter har bygd hele sin forretningside og eksistens rundt samarbeid med, og varemottak fra, norske bønder. Og for de mer enn hundre medlemsbedriftene, spredt over hele 75 av landets kommuner, er det også godt nytt. De er jo gjerne hjørnesteinsbedrifter i sitt nærmiljø og opptatt av å støtte lokale arbeidsplasser både i landbruket og i annen virksomhet.

Nå, rett etter påske starter NM i Kjøttprodukter 2022. Da skal erfarne fagfolk på kjøtt smake seg gjennom 619 varianter av pølser, spekemat, bacon og andre grillprodukter fra 65 bedrifter og fire skoler. I tre dager lever en hel avdeling på Etterstad videregående skole i NM i kjøttprodukters-modus. 24 dommere gjør bedømmingsjobben. Men en hel stab må også til for å tilberede, transportere og registrere alt. Når vi teller med at skolen stiller en klasse og lærere til rådighet, så snakker vi om rundt 30 personer i tillegg til dommerne.

I KLF tenker vi gjerne at også vi har litt av æren for den økende anerkjennelsen av norske matprodukter. Allerede i 1983 inviterte kjøttbransjen for første gang til NM. Bransjen ønsket å vise forbrukerne den kvalitet og det mangfold som finnes i vårt produktområde. Og vi ville tilrettelegge for systematisk jobbing i bedriftene for å løfte kvaliteten på norske kjøttprodukter. I 1994 var vi kommet så langt at det for første gang ble kåret en norgesmester! Og i mange år nå har både riks- og lokalmedia hatt store oppslag om vinnerne.

Så når hoveddommer og kjøttmentor Tom Chr. Johannessen fra Nofima 23. april, etter måneder med forberedelser og drilling av dommere, drar i gang det 33. NM i kjøttprodukter, er det med stor respekt for alt arbeidet som norske bønder samt kjøtt- og pølsemakere i foredlingsindustrien nedlegger for å skape de fantastisk gode, norske kjøtt- og fjørfeproduktene. Produkter som omtrent 98 prosent av den norske befolkningen elsker å spise både til hverdag og fest!

– En stor takk til alle norske bønder for de flotte råvarene dere leverer.

En stor takk til alle norske bønder for de flotte råvarene dere leverer. Sammen er vi både sterke og gode – og skal fortsatt være det for å vinne forbrukernes gunst. At regjeringen trår til med det bebudede inntektsløftet er særdeles viktig for norsk matproduksjon generelt. KLF vil gjøre sitt for at det blir innfridd.

Og om noen lurer; NM i kjøttprodukter er åpen for alle bedrifter som produserer kjøttprodukter i Norge. Og ja; Nortura har fått sin andel av utmerkelsene.

Siste saker