NM-lam hos Høvikveien

For to år siden hentet bedriften hjem NM-gull for sin rødvinsmarinerte lammemørbrad. I år tok Høvikveien Kjøtt & Kolonial ikke bare nytt gull for samme produkt. Bedriften sikret seg i tillegg NM-tittel for produktet.

En imponerende prestasjon med andre ord, og naturlig da at produktet ble benyttet som råvare til hovedretten under middagen på årets kåringsarrangement. Her er Norges beste grillmat, spareribs, burgere, grillpølser, ostepølser, sterke pølser, bratwurst, spesialpølser, bacon, spekepølser, fårepølser, fenalår og spekekjøtt fra NM i Kjøttprodukter 2018. ETABLERT I 1948 I dag er det tredje generasjon som driver virksomheten i Bærum. Det var nemlig bestefar til Christian Nilsen som for nøyaktig 70 år siden etablerte kjøttbedriften. For fire år siden tok Christian og kona Kirsti over. Og for ikke å bli værende i det de selv kaller en «boble», bestemte de seg for å bli en del av KLF-familien i 2015. FELLESSKAPSFØLELSE – Vi følte oss nokså ensomme ettersom vår virksomhet er nokså spesiell. Høvikveien Kjøtt & Kolonial er en miks av det meste. Vi produserer kjøtt- og kjøttprodukter, vi selger kolonialvarer og vi lager dessuten fiskemat. Oppå alt dette er vi også kommisjonær for Norsk Tipping. Variert med andre ord. KLF-medlemskapet har bidratt til at vi er i et fellesskap og får hjelp og bistand om vi trenger det. Det å delta på ulike arrangementer i KLF-regi er også verdifullt for en bedrift som vår, sier Kirsti Nilsen. 26 TONN FISKEKAKER Kjøttbransjen besøkte bedriften en onsdag i april, og aktiviteten både foran og bak disken var stor. Det summet av folk og et dusin kunder var til enhver tid innom butikken for å handle produkter fra den bugnende disken. Onsdag er for øvrig den store fiskekakedagen og kundene kommer i hopetall for å sikre seg de populære og særdeles «veldreide» fiskekakene. I fjor ble det produsert og solgt ikke mindre enn 26 tonn fiskekaker og det betyr at et fiskeprodukt er det største enkeltprodukt i en kjøttbutikk. VIKTIG BIDRAG – Det er vel et lite paradoks når dere markedsfører dere som en kjøttforretning? – Egentlig ikke og det viser jo hvor differensiert vår virksomhet er. Vi baserer oss selvsagt på salg av kjøtt og kjøttprodukter, men fiskematen bidrar godt både til vår omsetning og bedriftens marginer. Vi er så heldige å ha gode råvareleverandører både på fisk og kjøtt og dermed er vi i stand til å levere gode sluttprodukter, sier Christian Nilsen som er utdannet butikkslakter. 18 MILLIONER KRONER – Ja hvordan har salgsutviklingen vært de siste årene? – Veldig god må vi kunne si. Da vi drev virksomheten i den gamle butikken i 2012, det vil si før utvidelsen, omsatte vi for beskjedne fem millioner kroner. Dette salget ble økt til 12 millioner kroner allerede året etter og i år vil vi trolig nærme oss 18 millioner kroner. Vi fikk en liten utflating i fjor på grunn av store byggearbeider og parkeringsproblemer utenfor butikken her. Også resultatmessig har vi hatt en fin utvikling de siste årene, sier Kirsti Nilsen. PÅ LAG MED STABÆK FOTBALL Høvikveien Kjøtt & Kolonial har i tillegg til butikk også en avtale med Stabæk Fotball. Wienerpølsene som fortæres på hjemmekampene, kommer fra bedriften i Høvikveien. Det vil si de kommer egentlig fra Maura og Østli Pølsemakeri, men produksjonen der skjer på basis av en gammel resept fra Høvikveien Kjøtt. I tillegg til pølser myntet på publikum, leverer Christian og Kirsti mat til lagets varme spillerlunsjer. – Varmmatdelen i vår virksomhet har vokst år for år og blir stadig viktigere. Mange ser nytten av å handle inn ferdige middager hos oss og slippe jobben på kjøkkenet etter jobb, fastslår Christian Nilsen på vei til å ekspedere en ny kunde.

Siste saker