NM-triumf for Gunnar Ruud

Oslo-bedriften Gunnar Ruud Catering AS har for vane å sikre seg titler og medaljer i Norges desidert viktigste test av norske kjøttprodukter. Men i år tok bedriften tidenes storeslem med hele tre NM-titler. Og det i jubileumsåret.

Snakk om prestasjon og snakk om timing! Håndverksbedriften på Oslo østkant har nemlig i år eksistert i 75 år og bedre jubileumsgave enn tre NM-titler er det knapt mulig å få.

Her finner du komplett resultatliste fra NM i Kjøttprodukter 2017.

ÅTTE PRODUKTER
Og dette ble status for familiebedriften Gunnar Ruud Catering i året NM i juleprodukter: NM-tittel for røkt pinnekjøtt, medisterkake og julepølse. Bedriften deltok med åtte produkter og fire av disse ble belønnet med gullmedaljer. En meget solid innsats som nok vil bli lagt merke til langt utenfor bedriftens lokaler på Kampen.

INSPIRASJON
– NM i kjøttprodukter har vi alltid prioritert, men vi er nøye med å ikke skru forventningene for høyt. Jeg vet at det er små marginer som skiller de aller beste produktene fra de nest beste. Derfor er vi veldig ydmyke her på Kampen. Å få god uttelling i NM er stort og en fantastisk inspirasjon for alle i bedriften, sier Robert Ruud.

Da bladet Kjøttbransjen var innom for å lodde stemningen, var ingen i bedriften kjent med årets resultat. Sammen med sin søster Inger, som for øvrig er styreleder i bedriften, har han det daglige ansvaret for virksomheten. Ann-Cathrin Ruud er også sentral i produksjonen i kraft av sin rolle som kokk.

SYV MILLIONER KRONER
For disse tre, som representerer tredje generasjon Ruud, er årets to siste måneder svært viktige med tanke på omsetning og resultat. Ja, nær en tredjedel (29 prosent) av årsomsetningen kommer i løpet av seks–syv uker på tampen av året. Det vil i salgsverdi for denne bedriften si rundt syv millioner kroner.

– Vi jobber intenst og målrettet nå på tampen av året. Og det blir lange arbeidsdager, kan jeg love deg. Men siden vi primært satser på catering, og ikke butikk, kan vi planlegge og drive litt mer forutsigbart. Fram til 2000 drev vi regulær kjøttbutikk i disse lokalene, men nå produserer vi det meste på bestilling. Det bidrar til vesentlig mindre svinn og enklere logistikk. Men vi skulle selvsagt ønsket at våre produkter var tilgjengelige for «alle» via regulære butikkhyller, sier Inger Ruud.

ETABLERT I 1942
Det var Gunnar Ruud, farfar til dagens tre eiere, som etablerte virksomheten i 1942. I forbindelse med generasjonsskiftet for 16 - 17 år siden, ble det gjort strukturelle endringer i driften. Fordi trafikken på Kampen ble lagt om, ble kundetilstrømningen i butikken langt mindre. Da valgte man catering-sporet.

– Det har vi ikke angret på. Nå lager vi ferdige måltidsløsninger og produkter på oppdrag fra kunder. Lunsjmat er i så måte blitt et stort produkt for oss. Nå i november og desember handler det mest om tradisjonelle juleprodukter og vi har også butikkutsalg på fredager i november og desember, sier Ruud

– Vi satser ikke på å være så store, det viktigste er å tilby gode nok varer, sier Robert Ruud. Han avslører at noe av hemmeligheten med godt pinnekjøtt er riktig salting og lang modning, kjøttet må også være av god kvalitet.

Norgesmestere 2017:

Urøkt pinnekjøtt: Jacobs Utvalgte urøkt pinnekjøtt fra Unil AS
- Dommerne beskriver vinneren som et grådig godt pinnekjøtt med god speke- og saltsmak.
Røkt pinnekjøtt: Røkt Pinnekjøtt, Gunnar Ruud Catering AS
- Dommerne beskriver vinneren som et pinnekjøtt med godt utviklet aroma og en fin saltsmak, som også er veldig mørt og saftig.

Sylte: Sylte fra Leiv Vidar Slakteforretning AS
- Dommerne beskriver vinneren som ei sylte med pent utseende og snitt. Henger godt sammen og smaker akkurat som en sylte skal smake.

Urøkt julepølse: Julepølse, Gunnar Ruud Catering AS
- Dommerne beskriver vinneren som ei pølse som det er brukt gode kjøttvarer med god reseptoppbygging, mild fyldig god aroma og smak. God struktur, har et godt bitt og spenn.

Delikatessepålegg: Kyllingfilet stekt og skivet soltørket tomat, Den Stolte Hane AS
- Norgesmesteren er beskrevet som et veldig bra kyllingprodukt. Veldig god og avbalansert smak og lukt. Veldig positivt produkt som kan brukes til både pålegg, salatkjøtt, forrett mm. Bra jobba! Mør, saftig og god.

Posteier/ paté: Pepperpaté, A. Strøm-Larsen AS
- Vinneren beskrives som paté med god balanse i smak, god peppersmak med en super smørbarhet.

Medisterkaker: Medisterkaker, Gunnar Ruud Catering AS
- Vinneren beskrives som en fantastisk medister til julemiddagen! God smak av kjøtt og krydder, som er saftig og med god spenst. Står som en påle!

Stek: Lammestek hel, Grilstad AS
- Steken beskrives som meget bra, mør. Smaker like godt kald som varm, mild med god rosmarinsmak.

Her finner du komplett resultatliste fra NM i Kjøttprodukter 2017.

Siste saker