Nord-Norge og Trøndelag fronter Norge i Berlin

Regionene Nord-Norge og Trøndelag skal representere Norge på den internasjonale mat- og reiselivsmessen Grüne Woche i Berlin i januar 2024. 400 000 personer er ventet å besøke Messe Berlin, og… Les mer

Regionene Nord-Norge og Trøndelag skal representere Norge på den internasjonale mat- og reiselivsmessen Grüne Woche i Berlin i januar 2024. 400 000 personer er ventet å besøke Messe Berlin, og 65 bedrifter fra de to norske regionene vil servere det beste landet vårt har å by på av lokale mat- og reiselivsopplevelser.

Noen av utstillerne som driver kjøtt- eller eggproduksjon er: Skodi rein, Finnmark rein, Finnmark rein, Kautokeino rein, Beskades rein, Ingers gårdsmat, Arktisk Kje, Brurskanken rein, Stensaas Reinsdyrslakteri, Galåvolden Gård, Rørosrein, Brattlia Økogård Namdalen og Oppdal Smak av fjell.

Grüne Woche har befestet sin posisjon som Berlins best besøkte messe. 1400 utstillere fra 60 land, 1700 akkreditert journalister fra 25 land, landbruksministere fra alle verdens kontinenter og et stort antall utenlandske delegasjoner deltok de ti dagene messen varte i 2023 . Forventningene til årets utstilling er store.

Fredag 19. januar åpner landbruks- og matminister Geir Pollestad den norske standen på Grüne Woche 2024.

Han har også med seg en håndplukket næringsdelegasjon til Berlin. De inviterte er representanter for vellykket næringsvirksomhet innenfor lokalmat- og reiselivsområdet. Ministeren får på denne måten konkrete innspill på hva som skal til for å lykkes, og hvilke ringvirkninger næringsvirksomheten har hatt for lokalsamfunnet i form av å skape arbeidsplasser og annen aktivitet.

Årets næringsdelegasjon på IGW
ARV John Anders LifjellNordland
Avdem Gardsysteri Sigurd AvdemInnlandet
Den Sorte Havre, Tveter GårdIngunn AnstensrudØstfold/Viken
Trøndelag fylkeskommuneKirsten Værdal Trøndelag
Gårdsand Harald BjerknesVestfold og Telemark
Hanen Espen Blåfjelldal Innlandet
Innovasjon NorgeHåkon Haugli
Jæder Guro Espeland Rogaland
Noraker gårdNils NorakerInnlandet
Norges Bondelag Bjørn Gimming
Norsk Bonde- og småbrukarlag Vegard Vigdenes
Norske Reindriftssamers LandsforbundLeif Anders Somby
Randby gårdMarthe BogstadViken
Siderklyngen i HardangerAnna Gursli Langsæter Vestland
Stensaas reinsdyrslakteriJohanne Stensaas Trøndelag
Stokkøya Strandhotell Torild Langklopp Trøndelag
TrollAktivTim DavisAgder

Den norske standen og deltakelsen på Grüne Woche er et ledd i å bygge Norge som matnasjon og skal bidra til å styrke omdømmet for norsk mat og reiseliv. Målet er å stimulere til samarbeid og nyskaping på tvers av geografiske grenser og næringsgrenser

Grüne Woche i Berlin er en av verdens største forbrukermesser for landbruk, mat og reiseliv. Landbruks- og matdepartementet står bak den norske deltakelsen sammen med Innovasjon Norge og Norges ambassade i Berlin.

Representanter fra KLF vil som vanlig være tilstede under Grüne Woche. Du kan lese mer om messa i bladet Kjøttbransjen i etterkant.

Siste saker