Nordmenn spiser stadig mer kylling

Nordmenn spiser stadig mer kylling Norske forbrukere spiser i dag mer enn dobbelt så mye kylling som for 12 år siden, viser de siste tallene fra norsk dagligvare. Illustrasjonsfoto: Colourbox… Les mer

Nordmenn spiser stadig mer kylling

Norske forbrukere spiser i dag mer enn dobbelt så mye kylling som for 12 år siden, viser de siste tallene fra norsk dagligvare.

Illustrasjonsfoto: Colourbox

Årets to første måneder har tradisjonelt vært de store salgsmånedene for hvitt kjøtt, men de siste årene har salget jevnet seg mer ut gjennom året.

Alt tyder på at denne utviklingen vil fortsette. Folk er nemlig sunnhetsbevisste hele året og trendene vi ser knyttet, til sunnhet og bærekraft, bidrar til at økningen på hvitt kjøtt også fortsetter. I fjor ble det solgt over 24 000 tonn kylling i Norge, mot cirka 12 000 tonn i 2007, viser tall fra Nielsen. Hvitt kjøtt er proteinrikt, magert og inneholder i hovedsak umettet fett, i tillegg blir det ofte sett på som det mest klimavennlige kjøttet.

Fjørfekjøtt er blant verdens mest spiste kjøttslag, men kom relativt sent til Norge. Mye har skjedd siden Priors «Lørdagskylling» ble lansert på 80-tallet, med ferdig marinerte kyllinglår i form. Nå er kylling en naturlig del av manges hverdag, og utvalget betydelig større.

Siste saker