– Norges viktigste test av kjøttprodukter

– Norges viktigste test av kjøttprodukter Styreleder i KLF, Terje Wester (bildet) , er ikke i tvil: NM i kjøttprodukter er Norges desidert viktigste test i forbindelse med kjøttprodukter. Og… Les mer

– Norges viktigste test av kjøttprodukter

Styreleder i KLF, Terje Wester (bildet) , er ikke i tvil: NM i kjøttprodukter er Norges desidert viktigste test i forbindelse med kjøttprodukter. Og det er uten sammenligning det desidert største enkeltarrangement i regi av den frittstående kjøttbransjen.

Av Per A. Sleipnes

– Alle er opptatt av de resultatene som blir offentliggjort på dette kåringsarrangementet. Handelen, bedriftene selv og ikke minst forbrukerne. Det er med andre ord en begivenhet når NM i kjøttprodukter går av stabelen og dommen over norske kjøttprodukter faller. Og hele verdikjeden er i praksis involvert i dette. For når norske kjøttprodukter blir løftet opp, er det med på å løfte norske bønder som danner grunnlaget for den råvaren vår bransje er avhengig av, sa Wester da han åpnet kåringsarrangementet.

Spent stemning

NM-resultatene legger uten tvil føringer for folks kjøpsrutiner utover sommeren. Det gjelder både valget av spekemat og grillprodukter. KLFs styreleder merket seg at stemningen både var spent og litt euforisk rett før resultatene ble offentliggjort.

– Jeg fornemmer en form for høytidelig eksamenstemning i lokalet akkurat nå. Bedriftene venter på domsavsigelsen og resultatene kan bli utslagsgivende for omsetningen de kommende ukene, sa styrelederen som trakk fram viktigheten av sponsorene som gjør det økonomisk mulig å arrangere et slikt mesterskap.

– Sponsorene viktige

– Disse er bokstavelig talt gull verdt. Dette er bedrifter som på hver sin måte bidrar til å gjøre bransjens produkter bedre via det tette samarbeidet de har med våre kjøttbedrifter. En unik avhengighet som resulterer i topp produkter fra bedrifter over det ganske land, konstaterte Terje Wester.

Siste saker