Norilia etablerer samarbeid med dansker

Norilia etablerer samarbeid med dansker Hud og skinn fra norsk storfe går til luksusprodukter som vesker og sko. Nå etablerer norske Norilia samarbeid med danske Himmerlandskød. Bilseter og sko er… Les mer

Norilia etablerer samarbeid med dansker

Hud og skinn fra norsk storfe går til luksusprodukter som vesker og sko. Nå etablerer norske Norilia samarbeid med danske Himmerlandskød.

Bilseter og sko er blant produktene som blir laget av huder fra norsk storfe.

Illustrasjonsfoto: Colourbox

Nortura-eide Norilia håndterer restproduktene fra kjøtt- og eggindustrien i Norge. Det innebærer blant annet huder fra kyr og skinn fra kalver, geit og sau. Ifølge Norilia er huder fra norsk storfe av verdensledende kvalitet.Produktene går blant annet til vesker, sko og bilseter.

Nå etablerer Norilia og danske Himmerlandskød det nye selskapet Norilia Nordic som skal styrke bearbeidingen og salg av huder og skinn fra Norden. Norilia vil eie 51 prosent av det nye Norilia Nordic.

– Himmerland kom til oss i fjor sommer og spurte om vi var interessert i et samarbeid, og danske og norske huder er ganske likeverdige i kvalitet. Vi fant ut at vi kunne styrke vår forretningsposisjon i markedet, sier daglig leder Morten Sollerud til Nationen.

Sollerud opplyser samtidig at kundene er opptatt av hvor produktene kommer fra, så huder og skinn vil fortsatt bli sortert mellom opprinnelseslandene Norge, Sverige eller Danmark.

Siste saker