Norsk biff kan bli mørere med nytt fôr

Norsk biff kan bli mørere med nytt fôr Forskere håper biffen i kjøttdisken kan bli enda bedre når dyrene legger om til et kosthold med tare. Det kan også gjøre… Les mer

Norsk biff kan bli mørere med nytt fôr

Forskere håper biffen i kjøttdisken kan bli enda bedre når dyrene legger om til et kosthold med tare. Det kan også gjøre fôret mer kortreist.

På en gård i Vestfold har bonde Arnt Inge Flood Johansen (bildet) blitt med på et forskningsprosjekt. Oksene hans har nå fått en ny type fôr.

– Jeg har ikke merket noen forskjell på matlysten i hvert fall. De spiser like mye som før, sier Johansen.

Målet til forskerne som er på besøk på gården, er å gjøre fôret mer miljøvennlig og kortreist. Et av prosjektene er å omdanne tare til kortreist dyrefôr.

Testingen av fôret skjer på laks, lam og nå storfe. Nå er forskerne spente på hvordan det vil påvirke dyrehelsen, men også kvaliteten på kjøttet. På lam har testingen tidligere gitt gode resultater.

– Kjøttet hadde en friskere rødfarge, bedre holdbarhet, saftigere og det var faktisk også mørere. Resultatet var så spennende at vi ønsket å prøve det på slakteokser, forteller professor Margareth Øverland, senterleder for Foods of Norway ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet.

Siste saker