Norsk Kylling delvis stengt etter smitteutbrudd

Norsk Kylling på Støren stenger ned etter et større smitteutbrudd i kommunen. Bedriften gjør dette for å få oversikt og kontroll på utbruddet. Smitten er stor sett knyttet til anlegget… Les mer

Norsk Kylling på Støren stenger ned etter et større smitteutbrudd i kommunen. Bedriften gjør dette for å få oversikt og kontroll på utbruddet.

Smitten er stor sett knyttet til anlegget til Norsk Kylling, og dermed stenger de altså ned store deler av bedriften. Bedriften har 290 ansatte.

– Vi stenger ned alt som ikke går på det å ta vare på dyrene. Da snakker vi om å slakte dyrene og sikre god dyrevelferd, sier administrerende direktør i Norsk Kylling, Kjell Stokbakken i en kommentar.

Norsk Kylling på Støren er eid av Rema 1000. Stokbakken håper ikke utbruddet går utover leveransen til butikkene.

– Vi har mye kylling i kjeden vår. Det er mye kylling i butikken og vi tåler fint å ha et opphold noen dager. Så er det lengden på dette som avgjør hvor mye forbrukeren vil merke det.

Etter råd fra kommunen er mange av de ansatte i karantene. Mange av de ansatte kommer fra utlandet, og kommunen sier at de har hatt utfordringer med å opplyse og forklare om smitteutbruddet.

– Vi har cirka 90 i nærkontakts-karantene. Vi har sett oss nødt til å gjøre innskjerpende tiltak, sier kommuneoverlege Bjørn Lyngen.

Siste saker