Norsk Kylling kåret sine beste produsenter

Norsk Kylling kåret sine beste produsenter For å gjøre stas på sine råvare-leverandører sine, har Norsk Kylling kåret de beste produsentene i 2018. Illustrasjonsfoto: Colourbox Prisene går til bønder som… Les mer

Norsk Kylling kåret sine beste produsenter

For å gjøre stas på sine råvare-leverandører sine, har Norsk Kylling kåret de beste produsentene i 2018.

Illustrasjonsfoto: Colourbox

Prisene går til bønder som har utmerket seg med spesielt gode resultater i fjor.

Pågangsmot

– Solide rutiner, gode produksjonsresultater med topp dyrevelferd og et pågangsmot som gjør oppfølgingsarbeid enkelt og inspirerende er felles for alle årets vinnere, sier adm. direktør i Norsk Kylling, Kjell Stokbakken.

Blant oppal-produsentene var det Sondre Rikstad fra Meldal som stakk av med den gjeveste prisen.

– Oppal-produsentene skal bygge perfekte produksjonsdyr i løpet av en periode på 18 uker. Dette er presisjonsarbeid der vektutvikling og stell har stor betydning for dyrenes potensial når de leveres til rugeeggprodusent. En god oppaler bruker sitt dyreblikk i det daglige for stadig å sortere frem de beste dyrene, skriver juryen i sin begrunnelse.

Best på rugeegg

Årets rugeegg-produsent 2018 ble Ann Elin Kjeldseth fra Beitstad.

– Å drive med rugeeggproduksjon er den mest tidkrevende produksjonen i Norsk Kylling, og det ligger mange timers arbeid bak de befruktede eggene som kommer inn til rugeriet. Rugeeggprodusenten må raskt lage seg et bilde av flokken, og ha stor kunnskap om management for å styre flokken til god og jevn produksjon. I tillegg til dette må rugeeggprodusenten ha stor kunnskap om eggsortering og håndtering, heter det i juryens begrunnelse.

Best på slaktekylling

Trond Vårum fra Stadsbygd ble kåret til årets slaktekyllingprodusent, i konkurranse med 125 andre produsenter. Gode produksjonsresultater, at produsenten er pliktoppfyllende med hensyn til alle krav for dyrevelferd og kvalitet, og at myndighetenes krav og retningslinjer følges til punkt og prikke, var viktige momenter for at Vårum vant prisen.

Siste saker