Nortura politianmelder bonde etter TV-dokumentar

Nortura politianmelder bonde etter TV-dokumentar En dokumentar om svineprodusenter som ble sendt på NRK, har fått etterspill. Nå anmelder Nortura en av sine leverandører, mens en annen bonde anmelder filmselskapet…. Les mer

Nortura politianmelder bonde etter TV-dokumentar

En dokumentar om svineprodusenter som ble sendt på NRK, har fått etterspill. Nå anmelder Nortura en av sine leverandører, mens en annen bonde anmelder filmselskapet.

I en pressemelding opplyser Nortura at de ser alvorlig på det de beskriver som «uakseptable brudd på dyrevelferdsloven».

Svinebonden som er anmeldt er leverandør til Nortura og involvert i en episode som gjelder kastrering av gris uten bruk av bedøvelse..

«Nortura tok umiddelbart kontakt med bonden da vi ble gjort kjent med det og meldte saken til både politi og Mattilsyn. Han har også selv valgt å melde seg til Mattilsynet og politiet», heter det i pressemeldingen.

– Å melde fra til Mattilsynet er den vanlige rutinen hos oss. Det er de som sitter på kompe-tansen til å sjekke opp i slike saker. I dette tilfellet er det et direkte lovbrudd. Alvorlighetsgraden her gjorde at vi valgte å anmelde dette til politiet sammen med produsenten selv, sier styreleder Trine Hasvang Vaag i Nortura.

Bonden vil ikke få levere slaktegris til Nortura mens saken etterforskes av politiet.

Siste saker