Ny kvalitetssjef i KLF Bytter fra Grans Bryggeri til KLF

Ny kvalitetssjef i KLF Bytter fra Grans Bryggeri til KLF SANDEFJORD Hun har de siste årene sørget for å sikre kvaliteten på de flytende produktene til Grans Bryggeri i Sandefjord…. Les mer

Ny kvalitetssjef i KLF
Bytter fra Grans Bryggeri til KLF

SANDEFJORD Hun har de siste årene sørget for å sikre kvaliteten på de flytende produktene til Grans Bryggeri i Sandefjord. Nå skal Christiane Hoffmann, født og oppvekst i Tyskland, bidra til at norske kjøttbedrifter får den kvalitetsoppfølging de ønsker.

Per A. Sleipnes

Christiane Hoffmann overtar jobben til Mette Juberg og starter opp i KLF-sekretariatet rett over sommeren.

Hoffmann overtar jobben til Mette Juberg og starter opp rett over sommeren. Vi ville ha svar på hvorfor hun nå bytter ut brus og øl med kjøtt og ikke minst hvorfor hun ønsker å jobbe i bransjeorganisasjonen for de norske frittstående kjøttbedriftene?

Fantastisk mulighet

– Kvalitet, hygiene, mattrygghet og hvordan håndtere alt tilknyttet til dette i hverdagen, er en stor utfordring. Som kvalitetsleder og kvalitetsansvarlig i en enkeltbedrift, er man ofte alene med mange spørsmål og problemstillinger. I tillegg føles det av og til som om man må finne opp hjulet på nytt. Derfor ønsker jeg å jobbe i KLF. For meg er det en fantastisk mulighet å kunne bidra til å styrke hver enkelt aktør og dele kunnskap blant alle bedriftene i denne delen av kjøttbransjen.

Utdannet mikrobiolog

– Hva håper du å tilføre vår bransje og våre bedrifter når du er i gang i jobben?

– Jeg håper å være en ressurs for og en samarbeidspartner til bedriftene over hele landet. Ønsket er å hjelpe med opplæring, og hjelpe med alt fra enkle problemstillinger til krisesituasjoner. Dessuten være med å bygge fremtiden ved å utvikle bransjeretningslinjer og bidra inn i forskningsprosjekter.

– Hva slags formell bakgrunn har du?

– Jeg er utdannet mikrobiolog på masternivå fra Universitet i Bonn i Tyskland. Videre studerte jeg kvalitetsledelse ved NMBU og er sertifisert som Kvalitetsleder av Norsk Sertifisering AS. I tillegg er jeg innehaver av HACCP «level 3 award» fra RSPH.

Startet i Mills

– Hvor har du jobbet fram til nå?

– Karrieren min i den norske matvarebransjen begynte som laborant hos Mills DA. Der fikk jeg mulighet til å utvikle meg videre i kvalitetsavdelingen. I dag jobber jeg som kvalitetssjef på Grans Bryggeri AS i Sandefjord.

– Klar for å lære

– Hva slags kunnskap har du om norske kjøttbedrifter og den virksomhet disse driver?

– Kunnskap om kjøttbransjen ligger hos dere i KLF og ikke minst i hver enkelt bedrift. Jeg har ikke jobbet i kjøttbransjen før, og utenom alt jeg har lært i studier og ved ulike kurs, kommer jeg til dere med mange spørsmål. Men hver eneste årsaksanalyse starter ved å stille spørsmål. Jeg er klar for å lære, lese og møte nye utfordringer.

– Er kjøtt og kjøttprodukter viktig for deg og din families hverdag?

– Ja, absolutt. Favoritten min er forresten en tysk lokalrett fra Rhindalen laget av potet, løk og pølser som stekes to timer i ovn og serveres med eplemos. Som mamma er jeg opptatt av at kostholdet i familien er balansert og vi er bevisste på hvor maten kommer fra.

Siste saker