Ny rundballekutter gjør det enklere for bonden

Ny rundballekutter gjør det enklere for bonden Ny dansk teknikk knyttet til håndtering av rundballer, kan vise seg å revolusjonere arbeidsdagen for mange produsenter. Det dreier seg om en innretning… Les mer

Ny rundballekutter gjør det enklere for bonden

Ny dansk teknikk knyttet til håndtering av rundballer, kan vise seg å revolusjonere arbeidsdagen for mange produsenter.

Det dreier seg om en innretning som kutter opp rundballene slik at fôret blir enklere å fordele utover i fjøset.

Konstant flyt

– Kutteren er primært for rundballer på det skandinaviske markedet. Vårt motto er: «Et bedre liv på gården», og det handler om jobbavlastning og mer frihet. Det er utrolig arbeidskrevende å fjerne rundballer fra hverandre. Fôringsbordet gjør det mulig å legge rundballer klare til flere dager, og med mulighet for å komme opp på 12 meter, så er systemet veldig fleksibelt. Fôringsbordet er laget etter et såkalt «moving floor»-prinsipp, hvor ballene automatisk føres til kutteren. På denne måten sørger du for en konstant flyt og at gammelt fôr ikke blir liggende igjen, sier Hans Scriver i det danske selskapet One2Feed A/S.

Mer fleksibilitet

Han håper at norske bønder vil se på den store kapasiteten, kutteevnen og maskinens fleksibilitet som fordelaktig når de ser etter en ny rundballepresser.

– Vi har lyttet til våre kunder i Norge, som har behov for en kutter som kan snitte optimalt og oppbevare rundballer til flere dager, og vi mener derfor at kutteren har en stor kundebase i Norge. Vi ser både kunder med et automatisk system fra One2Feed, men også andre anlegg som vil kunne ha nytte av dette. Vi har hatt et sterkt fokus på installasjonsdelen slik at kundene også har en enkel og kort installasjonstid på maskinen, fastslår Hans Scriver.

Kutteren kan leveres som en del av det danske selskapets automatiske fôringssystem eller som en stand-alone-løsning, med mulighet for å installere den sammen med et eksisterende anlegg.

Fakta om rundballekutteren fra One2Feed

  • One2Feed-kutteren er en særdeles kraftig rundballekutter med to skråstilte 550 mm store snegler, med 68 kraftige sagtakkede kniver på hver snegle.

  • Knivene er 8 mm tykke og montert med to M10 mm bolter. De to boltene sikrer at knivene ikke kan snus, men vendes, hvilket sikrer høyere levetid og lavere omkostninger for gårdbrukeren. På kutteren er det montert to kraftige 7,5 kW gir-motorer med ett beskjedent effektbehov.

  • Kutteren kan leveres med Magasiner opp til 12 m lengde.

Siste saker