Ny veterinær til KLF i juni

Ny veterinær til KLF i juni Emilie Oldervik blir den nye spesialveterinæren for svin, etter at Karl Kristian Kongsted har blitt ansatt i Felleskjøpet. Oldervik kommer fra Norges Pelsdyralslag, og… Les mer

Ny veterinær til KLF i juni

Emilie Oldervik blir den nye spesialveterinæren for svin, etter at Karl Kristian Kongsted har blitt ansatt i Felleskjøpet. Oldervik kommer fra Norges Pelsdyralslag, og vil jobbe tett både med medlemsslakteriene og deres produsenter.

Emilie Oldervik blir den nye spesialveterinæren for svin i KLF.

På spørsmål om hvorfor hun nå bytter ut pels med kjøtt og egg, og hvorfor hun ønsker å jobbe i bransjeorganisasjonen for de norske frittstående kjøtt- og fjørfebedriftene, er hun krystallklar:

Spennende jobb i KLF

– Det å jobbe opp mot slakteriene og deres produsenter, og samtidig få jobbe videre med dyrevelferd, blir svært givende. Det skjer mye spennende på velferdsfeltet i alle produksjonsledd, og det gjør denne stillingen i KLF ekstra spennende. – Jeg tror jeg tar med meg mye nyttig erfaring inn i KLF. Å tenke dyrehelse og velferd på både besetnings- og individnivå er en viktig faktor innenfor alt hold av produksjonsdyr, og noe jeg brenner for, sier Emilie Oldervik.

Studier i Tyskland

Hun har studiebakgrunn fra Tyskland og Norge. Hun har også studert dyrevelferd og husdyrfag, og holder på å avslutte en MBA med masteroppgave innen dyrevelferd.

De siste årene har hun hatt ansvar for Helsetjenesten for pelsdyr, og er vant til kontakt med produsenter, veterinærer, fôrprodusenter og myndigheter.

– I tillegg tar jeg med meg mye erfaring på faglig rådgiving, utvikling og oppfølging av dyrevelferdsprogrammer og protokoller, politisk og organisatorisk arbeid, samt arbeid med offentlige myndigheter og andre eksterne aktører.

Fornøyd KLF-direktør

Bjørn-Ole Juul-Hansen, adm. dir. i KLF, er svært fornøyd med ansettelsen og ønsker den nyansatte velkommen til kjøtt- og fjørfebransjen.

– KLF kommer til å legge opp ett grundig introduksjonsløp, slik at Emilie Oldervik raskt kan tilegne seg kompetansen som medlemmene etterspør, spesielt for svineområdet. Arbeid med Helsetjenesten for svin og Hampshiresatsingen i ScanPig blir sentrale arbeidsområder for henne, sier Juul-Hansen.

Fokus på dyrevelferd

Med ansettelsen av Emilie Oldervik ønsker KLF å øke kapasitet og innsatsen på dyrevelferdsområdet.

– Fokus på god dyrevelferd har økt i hele verdikjeden. Bransjen har i fellesskap snart rullet ut omfattende dyrevelferdsprogram for alle dyreslag, og Emilie skal nå følge arbeidet med programmene tett, sier Juul-Hansen. Han trekker frem at hun var sentral i arbeidet med å etablere et helt nytt dyrevelferdsprogram for pelsdyr i sin forrige jobb, og har fulgt opp pelsdyrnæringens sertifiseringsprogram FarmSert og det internasjonale sertifiseringsprogrammet WelFur.

– Må tenke bredt

På spørsmålet om hva den nye KLF-veterinæren oppfatter som god dyrevelferd, påpeker hun at det er et stort tema, og at det etter hvert finnes mange definisjoner på hva god velferd egentlig er.

– For meg handler dyrevelferd blant annet om hvordan dyra opplever sin situasjon og hvordan de påvirkes av og mestrer miljøet de lever i. Når det er sagt, så er det svært mye som påvirker velferden til dyra. Man bør tenke bredt, og ikke minst; forskningsbasert. Man blir heller aldri ferdig med velferdsarbeidet.

Glad i kjøtt

Vi ønsket svar på om den nyansatte veterinæren er glad i mat, og om hun har noen kjøttpreferanser.

– Jeg er veldig glad i matlaging og kobler godt av med kokkelering. Favorittretter er nok fredagstacoen, men jeg setter også pris på en god indisk kylling korma eller en perfekt stekt indrefilet med godt tilbehør. Og for ikke å glemme juleribba, avslutter Emilie Oldervik.

Siste saker