Nytt brann-mareritt ved Inderøy Slakteri

Nok en gang er kjøttbedriften på Inderøy blitt hjemsøkt av brann. Denne gangen var det produksjonen og pakkeavdelingen som ble rammet. Bare tre år etter forrige brann på anlegget, skjer… Les mer

Nok en gang er kjøttbedriften på Inderøy blitt hjemsøkt av brann. Denne gangen var det produksjonen og pakkeavdelingen som ble rammet.

Bare tre år etter forrige brann på anlegget, skjer det altså igjen. Heldigvis ble ingen skadet i brannen, og takket være dyktige lokale brannfolk kom brannen raskt under kontroll. Butikkutsalget ble ikke rammet, og har åpent som normalt.

Fra kjøttkraft til lokalt kraftsentrum (kjottbransjen.no - 08.08.2020)

- Vi vil nok ha begrenset ferskvareproduksjon i noen dager, men jeg håper vi raskt kan være fullt operative igjen. Heldigvis har vi veldig godt med varer på lager utenfor anlegget, som ikke er berørt. Vi skal derfor være leveringsdyktig på det aller meste fremover. Men det som har skjedd er både trist og utfordrende for oss, sier daglig leder Håvard Gausen til sosiale medier. Han takker for all støtte og hjelp.

Mange stilte opp for Inderøy Slakteri (kjottbransjen.no - 16.10.2020)

Det var tidlig på morgenen torsdag at brannen startet i anlegget på Straumen i Inderøy. En person hadde observert sort røyk som kom ut gjennom et vindu i andreetasjen.

En time senere hadde brannvesenet fått slukket brannen. Ifølge Gausen hadde det vært varmeutvikling i et styringsskap for kokeutstyr og det var plastikk og ledninger som var brent.

 - Det er stort sett kokeriet og pakkeområdet som er berørt av ganske sterk varme og sot. For tre år siden brant det i en annen del av bygget. Det er jo marerittet som gjentar seg, men i en slik kritisk situasjon er det viktig å være strukturert. Man må ta vare på sine ansatte og i tillegg har vi en del kunder som skal ha varene sine. Det skal vi ivareta på best mulig måte, sier Gausen.

Han fastslår at mye av utstyret kan berges og at de nedsotete rommene må vaskes ned. Noe utstyr har blitt ødelagt, men nå blir det viktig å kartlegge konsekvensene og få i gang produksjonen igjen.

Siste saker