Nytt kurs i plukking og avliving av verpehøner

Nytt kurs i plukking og avliving av verpehøner For å sikre verpehønenes velferd under plukking og avliving, har Animalia laget et e-læringskurs for eggprodusenter med fokus på kritiske punkter i… Les mer

Nytt kurs i plukking og avliving av verpehøner

For å sikre verpehønenes velferd under plukking og avliving, har Animalia laget et e-læringskurs for eggprodusenter med fokus på kritiske punkter i denne prosessen.

Det kan være utfordrende å håndtere verpehøner ved endte produksjon.

Iillustrasjonsfoto: Colourbox

Håndtering av verpehøner ved endt produksjon kan være utfordrende. For å bidra til å sikre god velferd når hønene skal plukkes og avlives, har Animalia utviklet et kurs som også inngår som et krav i dyrevelferdsprogrammet for verpehøns som ble iverksatt fra 1. januar i år. Eggprodusentene skal ha gjennomgått kurset innen utgangen av 2021 for å møte dette kravet.

Filmsnutter

E-læringskurset «God plukking av verpehøner» inneholder filmsnutter, tekst og noen oppgaver du skal løse underveis. Du kan altså ta kurset når og hvor det passer deg så lenge du har tilgang til pc, nettbrett eller en smarttelefon. Du kan kjøpe tilgang til kurset via Animalias nettsider.

30 minutter

Selve kurset tar omtrent 30 minutter, etterpå tar du en slutt-test. Når du har gjennomført kurset, får du et kursbevis som du bør ta godt vare på. I løpet av 2020 vil det bli mulig å laste opp kursbeviset i HelseFjørfe, men den tekniske løsningen for dette er ikke på plass riktig ennå.

I løpet av året vil det bli mulig å ta lignende kurs om plukking og avliving av slaktekylling og kalkun også.

Siste saker