Økologisk fjørfe og gris må nå spise økologisk fôr

Økologisk fjørfe og gris må nå spise økologisk fôr Mattilsynet stopper muligheten til å kjøpe ikke-økologisk fôr til økologisk fjørfe eller svin etter 1. september. Mat- og landbruksmessen Grüne Woche… Les mer

Økologisk fjørfe og gris må nå spise økologisk fôr

Mattilsynet stopper muligheten til å kjøpe ikke-økologisk fôr til økologisk fjørfe eller svin etter 1. september. Mat- og landbruksmessen Grüne Woche i Berlin er avlyst. Messen skulle egentlig vært arrangert i januar.

Illustrasjonsfoto: Colourbox

Økologiske svinebønder kan ikke lenger bruke ikke-økologisk fôr, men det åpnes heller for import av økologisk fôr inntil produksjonen i Norge har normalisert seg.

I løpet sommeren har det vært mulig å bruke ikke-økologisk fôr til bønder som driver økologisk produksjon med fjørfe eller svin. Grunnen er at Felleskjøpets produksjonsanlegg for økologisk fôr på Lena i Østre Toten brant.

– Av hensyn til dyrevelferd, og for å sikre en forutsigbarhet for de økologiske produsentene ved den akutte fôrmangelen, ble det gitt midlertidig tillatelse til bruk av konvensjonelt fôr til økologisk svin og fjørfe i en begrenset periode, skriver Mattilsynet på sine sider.

Siste saker