Pers Kjøkken totalskadet i voldsom brann

En kraftig brann i anlegget til Pers Kjøkken i Sandefjord har rammet store deler av virksomheten. Daglig leder Tore Sørensen forteller at ingen ble fysisk skadet som følge av brannen,… Les mer

En kraftig brann i anlegget til Pers Kjøkken i Sandefjord har rammet store deler av virksomheten. Daglig leder Tore Sørensen forteller at ingen ble fysisk skadet som følge av brannen, men at to tredjedeler av anlegget er totalskadet.

Slik så det ut på stedet i formiddag. Foto privat.

Av Per A. Sleipnes

– Dette er uvirkelig og aldeles forferdelig. Å se denne rykende branntomta smerter når jeg tenker på hvor mye arbeid som er lagt ned for å bygge opp denne virksomheten gjennom mange, mange år, sier Sørensen.

Han er imidlertid fast bestemt på å bygge opp anlegget selv om det kan ta lang tid, omfanget av brannen tatt i betraktning.

Det var etter alt å dømme i et teknisk rom i den gamle delen av anlegget at brannen startet. I denne delen av bygget er det både klimarom, pakkeavdeling og viktig kjølemaskinelt utstyr. Nybygget på 800 meter som ble reiset for noen år siden, ble ikke direkte berørt av brannen. Det ble heller ikke den delen av Pers Kjøkken som produserer pinnekjøtt. Denne viktige produksjonen for Pers Kjøkken, foregår i et bygg rett over veien og dette ble ikke rammet av denne brannen.

Brannmaskaper i Sandefjord kjempet i flere timer før de fikk kontroll på brannen. Røykutviklingen var kraftig og så langt som til Larvik kunne røyken merkes. Da vi snakket med Tore Sørensen på telefon nå i formiddag, pågikk etterslokking for fullt og den forventes å pågå hele dagen.

– Heldigvis har ingen blitt fysisk skadet som følge av brannen. Det er for meg som leder svært viktig i den situasjonen vi opplever nå.

– Når startet brannen og hvordan ble den oppdaget?
– Det var en ansatt ved bedriften som meldte ifra om røykutviklingen. Nødetatene fikk melding om røykutvikling rett før klokken 07.00. Etter kort tid var heldigvis brannvesen og politiet på plass, forteller Tore Sørensen. Han hadde, da vi snakket sammen noen timer etter brannen, fått en rekke henvendelser fra kollegaer i andre bedrifter i kjøttbransjen. Samtlige hadde tilbudt seg hjelp og støtte i en eller annen form, bl.a. i forbindelse med framskaffelse av produkter med tanke på Sandefjord-bedriftens kunder i markedet.

– Det viser at vi står sammen når det røyner på, fastslår Sørensen.

Til tross for den kraftige brannen, skal det ikke ha vært fare for at flammene skulle spre seg videre til andre bygninger på industriområdet hvor Pers Kjøkken holder til på Pindsle. Politiet gikk tidlig ut med oppfordring til beboere og bedrifter i Pindsle-området om å stenge vinduer.

Administrerende direktør i Kjøtt- og Fjørfebransjens Landsforbund (KLF) Bjørn-Ole Juul-Hansen.

– Det er helt forferdig når noe slikt skjer! Særlig for de ansatte og eierne, men bransjen vår er ikke større enn vi alle føler oss berørte når noe slikt skjer, sier Bjørn-Ole Juul-Hansen i KLF.

– Da er det godt å høre fra Tore at kollegaer og andre i bransjen allerede har vært på banen med ønske om å stille opp. Det viser solidaritet og bransjesamhold, noe vi skal være stolte av.

– Men aller viktigst nå er det at Pers Kjøkken, Tore og alle hans medarbeidere, får oversikten og kommer i gang med å bygge opp igjen bedriften. Slik jeg kjenner Tore så har han absolutt alle kvalitetene som kreves til å lose dette godt på plass igjen, avslutter KLF-sjefen.

Siste saker