Pinnekjøttproduksjon flyttes til Trøndelag?

Uten en akseptabel fastprisavtale på strøm fra neste år, kan Fatland komme til å flytte pinnekjøttproduksjonen fra Hommersåk til Oppdal. Årets rekordhøye strømpriser på Sør- og Vestlandet har fått flere… Les mer

Uten en akseptabel fastprisavtale på strøm fra neste år, kan Fatland komme til å flytte pinnekjøttproduksjonen fra Hommersåk til Oppdal.

Stort foto: Wiikimediia Commons / Håvard Berland. Innfelt foto: Fatland

Årets rekordhøye strømpriser på Sør- og Vestlandet har fått flere bedrifter til å vurdere flytting nordover. En av disse bedriftene er Fatland.

Produksjonen som er aktuell å flytte er først og fremst pinnekjøtt, som lages på Hommersåk-anlegget i Sandnes. Anlegget hadde i august 2021 en strømregning på 180 000 kroner. I år endte den på like over tre millioner kroner.

For september, da strømprisen var gått noe ned, ble regningen 2,8 millioner kroner, mot 200 000 i fjor.

– Det er heftige greier. Vi har investeringsstopp og stans av vedlikehold så dette går rett på egenkapitalen til Fatland. Og det sier næringsminister Jan Kristian Vestre er greit. Det er fryktelig skuffende, sier Vidar Fatland.

1. februar neste skal bedriftene gi nye priser til butikkjedene og Fatland frykter at de kan bli brutale. Dersom fastprisavtalen ender på en makspris på mellom 50 øre og en krone, kan de ta en pust i bakken og vurdere situasjonen.

Siste saker