Politikerbesøk hos Smedstuen Gård

Onsdag 21. august var det politikerbesøk hos kjøttbedriften Smedstuen Gård på Eidsvoll fra Aps Sverre Myrli, Gunvor Eldegard og Einar Madsen.

Sverre Myrli, AP

Sverre Myrli, AP

Gunvor Eldegard, AP

Gunvor Eldegard, AP

Einar Madsen, AP

Einar Madsen, AP

AP-politikerne tok turen innom Smedstuen for å få mer kunnskap og innsikt i matindustriens muligheter og utfordringer.

- Det er alltid nyttig å komme ut i felten til de som "kjenner hvor skoen trykker", sa Sverre Myrli etter besøket. Akershus er et stort landbruksfylke, noe som også gjør kjøtt- og fjørfebransjen til ei betydningsfull næring i fylket. Vi som er folkevalgte har et ansvar for å gi bransjen stabile rammebetingelser.

- Smedstuen Gård har en imponerende historie å vise til. Det er moro å se at de lykkes og at de tør å satse, blant annet ved at de har bygd nye produksjonslokaler.

I Juni 2008 flyttet Smedstuen Gård AS inn i nye og moderne lokaler på Ørn industriområde på Dal i Eidsvoll. Bedriften leverer hovedsakelig til butikker i Østlandsområdet. På høsten under viltkampanjen over hele Sør-Norge.

Smedstuen er kjent forblant annet pølser, pinnekjøtt og spekemat. Siden råvarer som elg og reinsdyr har økt i omfang satses det spesielt på ferdige produkter av dette. Elgpølse og håndstekte elgkarbonader er begge gode eksempler. 

Politikerens besøk er en del av Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund sin kampanje for å dele kunnskap og utveksle synspunkter med stortingskandidater vi regner med blir sentrale i kommende stortingsperiode.

KLF ønsker en så stor norsk landbruksproduksjon som mulig. En forutsetning for lykkes med det er at det føres en politikk som leder til en sterk, effektiv, og konkurransedyktig norsk matindustri.

Kontaktperson:                                                             
Svein-Erik Eide, kommunikasjon KLF – mobil: 905 29 988

Siste saker