Populær kompetanseskole for fjørfebønder

Populær kompetanseskole for fjørfebønder Kompetanseskolen for fjørfebønder tilsluttet KLF, blir mer og mer populær. Nylig deltok 26 personer da kompetanseskolen ble avviklet i Stjørdal Deltagerne i gang med å dissekere… Les mer

Populær kompetanseskole for fjørfebønder

Kompetanseskolen for fjørfebønder tilsluttet KLF, blir mer og mer populær. Nylig deltok 26 personer da kompetanseskolen ble avviklet i Stjørdal

Deltagerne i gang med å dissekere en høne.

KLF har lang tradisjon med å arrangere kompetanseskoler for fjørfebønder, og den aller første ble arrangert i regi av Marlene Furnes Bagley i 2005. Nå på nyåret arrangerte KLF kompetanseskole for eggprodusenter, etter samme mønster som kompetanseskolen for slaktekyllingprodusenter.

Godkjent av Mattilsynet

– Vi snakker om et A til Å opplegg for den norske fjørfebonden. Å delta på kompetanseskolene til KLF, gir deltagerne en gjennomgang i alt som essensielt for en fjørfeprodusent å vite. Dyrenes anatomi, fysiologi, dyrevelferd, risikofaktorer, håndtering av fjørfe, forebyggende helsearbeid, HMS, smitteforebygging, ernæring, lover og forskrifter. Temaet dyrevelferd går som en rød tråd gjennom kurset, og det legges stor vekt på å skape gode holdninger om dyreholdet. Kompetanseskolen er godkjent av Mattilsynet og dekker det offentlige kravet om kompetanse, forteller prosjektleder i KLF, Cecilia Larsson.

Privilegium

Helsetjenesten for fjørfe i regi av Animalia, danner grunnlaget for kurset. Dessuten stiller rugeriene og flere sentrale personer i fjørfenæringa opp og gir kurset et solid faglig innhold for deltakerne.

– Det er et privilegium for oss i KLF at så mange gode foredragsholdere stiller opp. Og det er ikke bare produsenter som deltar på kompetanseskolene. Flere fôrkonsulenter deltar også, noe som bidrar til spennende og gode diskusjoner om hold og drift av fjørfehus sett fra en annen synsvinkel enn produsentens. Kompetanseskolen legger i tillegg til rette for nettverksbygging for alle involverte, understreker Larsson.

Variert erfaring

Nå i januar var 26 deltakere samlet til kompetanseskole for eggprodusenter i Stjørdal. Arrangementet gikk over fire dager fordelt på to samlinger. Tilstede var eggprodusenter fra hele landet. Noen av produsentene har hatt flere innsett, og noen har snart fullført sitt første innsett. Andre har nettopp startet og noen skal starte i løpet av året. Denne varierte erfaringen blant deltakerne, bidro til at vi fikk maksimalt utbytte av diskusjonene som foregikk.

– Personlig må jeg si at jeg er takknemlig og heldig som har mulighet til å jobbe og møte så mange flotte, engasjerte produsenter og fagpersoner. Det er en sann glede så se mennesker lyse opp når de forteller hvordan dagene er i hønsehuset, fordi de rett og slett trives så godt med jobben de gjør, avslutter Cecilia Larsson.

Siste saker