Restaurant og kurslokaler hos Idsøe

Nå bygger A. Idsøe sin egen restaurant ved siden av butikken. – Vi starter med kurs- og konferansemarkedet, forteller Albert Idsøe. Av Georg Mathisen Det har vært byggeplass rundt den… Les mer

Nå bygger A. Idsøe sin egen restaurant ved siden av butikken. – Vi starter med kurs- og konferansemarkedet, forteller Albert Idsøe.

Av Georg Mathisen

Det har vært byggeplass rundt den tradisjonsrike butikken i Stavanger. A. Idsøe går stadig nye veier, og nå skal bedriften servere sine egne produkter i sin egen restaurant.

Selskapslokaler

– Selvsagt blir det kjøtt i alle varianter. Men det blir litt fisk, også, sier Albert Idsøe. Han er snart på plass med restauranten i lokalene vegg i vegg med butikken.

Først og fremst satser han på kurs og konferanser. Hit kan større og mindre grupper komme for å lære mer om mat.

– Vi skal kjøre våre egne kurs og også bruke restauranten som selskapslokaler. Her blir det atrium og fire mobile øyer, forteller Albert Idsøe.

Bakgårdsfest

På sommerens Gladmatfestival fikk sjefen i kjøtt- og pølseforretningen en ekstra mulighet til å holde vertsferdighetene ved like. Da inviterte A. Idsøe til en serie bakgårdsfester med fyr i grillene.

– Vi har vært med på Gladmat fra dag én, forteller Albert Idsøe. Først var han med en av restaurantkundene sine, NB Sørensen. Men det tok ikke lenge før Idsøe hadde sin egen stand.

På bakgårdsfestene grep han mikrofonen og bød på det som i invitasjonen var omtalt som «et par kjekke historier på veien» – både om historien til bedriften og om historien til Gladmat.

Pølsehemmelighet

– Da fikk vi lov til å ha hele Vågen full av båter hele natten, sier han og forteller hvordan båtene lå 19 i bredden. Den innerste hadde alltid fest. En gang ble Albert Idsøe ringt opp med beskjed om at standen deres måtte stenges en stund fordi den nærmeste båten hadde sunket. Da han kom på plass, var alt i orden og folkene hadde flyttet seg over til båten ved siden av.

Albert Idsøe avslørte også hvordan gladmatpølsene ble til:

– Den første dagen på stand med NB Sørensen hadde vi med deig, salvie, hvitløk og pølsestopper, forteller han. Etter to minutter var det kø foran grillen, og halvannen time senere var det tomt. Neste dag ble suksessen gjentatt med nye krydder.

Da søndagen kom, var alle slitne. Da fant noen ut at de skulle blande alle ingrediensene fra tre dager med hardkjør. Den dag i dag selger Idsøe Gladmatpølse: Svinenakke med både timian, rosmarin, salvie, chili og hvitløk.

Albert Idsøe og Lars Hansen bød grillselskapsgjestene på pulled pork som hadde fått et døgn på grillen.

På skyggesiden

Albert Idsøe fikk også mulighet til å dele familie- og bedriftshistorien om hvordan alle slakteriene i området lå på skyggesiden for å gjøre det enklere å holde lokalene kjølige om sommeren, om hvordan han selv er sjette generasjon, og om hvordan det var en Martin mellom alle Albert-ene fordi moren til Martin hadde sterke meninger.

– Gladmat er veldig stor, og vi må tenke på hvordan vi markedsfører oss der, sier Albert Idsøe. Han har også vært med på Spiselig Byfest. Den går i Stavangers østre bydel samtidig med Gladmat. – Den er litt annerledes og mer «laidback», forteller han.

I år stilte han med spekemat fra Ask og lokalt øl fra Jåttå i tillegg til egne produkter. Frilandsgris fra Lund, midtsommerpølse, grillede kyllingvinger, pulled pork av svinebog som har ligget i 24 timer – med alt fra grillet hjertesalat og poteter til egne sauser attåt.

Siste saker