Resultater NM i Kjøttprodukter 2013

Her kommer resultatene fra NM i Kjøttproduker 2013. Vi presenterer alle norgesmestere, gullvinnere, sølv-vinnere og bronsevinnere i dette bilaget.

Her ser du komplett resultatliste:

 
 
 
Årets Norgesmestere:

Pinnekjøtt: Røkt pinnekjøtt - Nordfjord Kjøtt AS
Dommerne sier dette er svært godt håndverk. Råvaren er flott og pinnekjøttet smaker svært godt. Når fargen er fin, pinnekjøttet er riktig skåret og røyken er tydelig og korrekt har vi et topp produkt uten trekk.

Kake: Medisterkake - Jens Eide AS
Om Årets Medister-/ kjøttkake, Medisterkake fra Jens Eide, sa dommerne at det er supergod medisterkake. Den ser innbydende ut og har veldig god smak og lukt. Produsenten har benyttet gode råvarer og har fin form og fasong.

Ferdig stekt/ kokt: Lammelår badsturøkt - Smedstuen Gård AS
Om vinneren sier dommerne at produktet er fint tilskjært og trimmet. Det er flott håndverk med riktig størrelse. Produktet er jevnt saltet, har god smak, kanskje litt sterk røyk. Uansett smaker det fortreffelig av dette låret.

Pålegg: Julesylte - Leiv Vidar Slakterforretning AS
På vinnerproduktet har ikke dommerne noe å trekke. Smaken er god og saftig med fin krydderbalanse. Sylten er meget pent presset med fine lag som gir et tiltalende inntrykk. Råvaren er god og balansert og vi snakker om veldig godt håndverk.

Vinnerne NM i Kjøttprodukter 2013

Thomas Haugseth - Leiv Vidar Slakterforretning AS, Oddbjørn Sæten - Nordfjord Kjøtt AS, Jens Eide - Jens Eide AS og Rune Olsson - Smedstuen Gård AS

Siste saker