Resultater NM i Kjøttprodukter 2016

Her finner du komplett oversikt over vinnerne av NM i Kjøttprodukter 2016. Norges beste Grillmat, Bacon, Pølser og Spekepølser og Spekekjøtt.

Her er komplett resultatliste:
skillelinje orange
Begrunnelser og poengkrav:
skillelinje orange

Norgesmestere 2016:

Grill: Ytrefilet rødvinsmarinert, Fatland Ølen AS Dommerne sier: «Kjøttet er mørt, råvaren er prima. Nydelig, balansert, fin og karakteristisk rødvinssmak.» Dette vil vi ha på grillen i sommer! Spekekjøtt: Umberto spekeskinke, H.Mydland AS Dommerne sier: Spekeskinken er mør og har balansert moden smak. Den kommer i tynne skiver, er godt mørnet, med fasthet. Skivene skilles lett uten at de revner. Rett og slett et produkt med høy kvalitet. Pølse: Bratwurst urøkt, Fatland Sandefjord AS Dommerne sier: Et perfekt pølsemakerarbeid, har god smak med fin balanse i krydder og nydelig ettersmak. Den gir flott tyggemotstand og er passe grov. Spekepølse: Gilde Favoritt Salami, Nortura SA Dommerne sier: Produktet smaker og lukter godt - fint snitt og mer enn forventet. Det er laget på fine råvarer og har delikate skiver. Bacon: Bacon uten svor skåret, Kuraas AS Dommerne sier: Et veldig bra bacon. God stekefarge med god baconsmak avbalansert av røyk og salt. Produktet er slik vi vil et bacon skal være. Norgesmesterne fra venstre: Roar Stentun - Fatland Skjeggerød-Gruppen, Per Einar Johansen - Fatland Skjeggerød-Gruppen, Erik Mydland – H. Mydland AS, Kenneth Kuraas – Kuraas AS, Pål Espung – Nortura AS
logorekke 2015

Siste saker