Her er Norges beste grillmat, spareribs, burgere, grillpølser, ostepølser, sterke pølser, bratwurst, spesialpølser, bacon, spekepølser, fårepølser, fenalår og spekekjøtt.
Her er komplett resultatliste:
Her er bilder av vinnerne:
Last ned høyoppløselige bilder av vinnerne av "Beste i sin klasse" her.
Last ned høyoppløselige bilder av medaljevinnerne her.
Last ned høyoppløselige bilder av Norgesmesterne her.
Begrunnelser og poengkrav:
Norgesmestere 2016:
Grill: Ytrefilet rødvinsmarinert, Fatland Ølen AS
Dommerne sier: «Kjøttet er mørt, råvaren er prima. Nydelig, balansert, fin og karakteristisk rødvinssmak.» Dette vil vi ha på grillen i sommer!
Spekekjøtt: Umberto spekeskinke, H.Mydland AS
Dommerne sier: Spekeskinken er mør og har balansert moden smak. Den kommer i tynne skiver, er godt mørnet, med fasthet. Skivene skilles lett uten at de revner. Rett og slett et produkt med høy kvalitet.
Pølse: Bratwurst urøkt, Fatland Sandefjord AS
Dommerne sier: Et perfekt pølsemakerarbeid, har god smak med fin balanse i krydder og nydelig ettersmak. Den gir flott tyggemotstand og er passe grov.
Spekepølse: Gilde Favoritt Salami, Nortura SA
Dommerne sier: Produktet smaker og lukter godt - fint snitt og mer enn forventet. Det er laget på fine råvarer og har delikate skiver.
Bacon: Bacon uten svor skåret, Kuraas AS
Dommerne sier: Et veldig bra bacon. God stekefarge med god baconsmak avbalansert av røyk og salt. Produktet er slik vi vil et bacon skal være.
Norgesmesterne fra venstre: Roar Stentun - Fatland Skjeggerød-Gruppen, Per Einar Johansen - Fatland Skjeggerød-Gruppen, Erik Mydland – H. Mydland AS, Kenneth Kuraas – Kuraas AS, Pål Espung – Nortura AS