Resultater NM i Kjøttprodukter 2019

Her er komplett oversikt over medaljevinnerne i NM i Kjøttprodukter 2019.

NM i Kjøttprodukter er uten sidestykke Norges største test av julemat. Her finner du Norges beste pinnekjøtt, ribbe, medister, julepølser og pålegg.

skillelinje orange
skillelinje orange

Bilder av de åtte Norgesmesterne finner du her. (Fri bruk - i høy oppløsning)

Bilder av samtlige gullvinnere finner du her. (Fri bruk - i høy oppløsning)

På Facebook finner du også alle bilder for deling i sosiale medier

skillelinje orange

Norgesmestere 2019:

Ferdig stekt/kokt: Henriettes røkt lammelår, Fatland Sandefjord AS
Om produktet sier dommerne: Et lammelår i verdensklasse! Nydelig smak, mør, saftig, rett og slett helt topp!

Julepølse: Røkt grov Julekorv, Inderøy Slakteri AS
Om produktet sier dommerne: Ei svært velsmakende pølse. Frisk, god kryddersmak, ei pølse med spenst!

Kake: Kjøttboller, Inderøy Slakteri AS
Om produktet sier dommerne: En fantastisk medister til julemiddagen! God smak av kjøtt og krydder, som er saftig og med god spenst.

Pinnekjøtt røkt: Røkt Pinnekjøtt, H Mydland AS
Om produktet sier dommerne: Jula er reddet! Et helt topp produkt med god røyksmak, saftig og mørt.

Pinnekjøtt urøkt: Pinnekjøtt, H Mydland AS
Om produktet sier dommerne: Dette er et fantastisk flott pinnekjøtt, slik som vi vil ha det! Mild på smak, mørt og saftig.

Delikatessepålegg: Stavangerskinke hel, A Idsøe AS
Om produktet sier dommerne: En perfekt stor skinke med meget god kjøttsmak, saftig og perfekte råvarer.

Julepålegg: Plukksylte, Inderøy Slakteri AS
Om produktet sier dommerne: Et innbydende delikat tradisjonsprodukt! Jula er rettet! God avstemt kryddersmak, god kjøttsmak, mør og saftig.

Ferdigmat: Festsodd fra Trøndelag, Dullum Slakteri AS
Om produktet sier dommerne: Et fantastisk sodd! Kjøttet er mørt med god egensmak og med flotte boller.

skillelinje orange

– I år var det 550 produkter påmeldt for bedømming med spesielt fokus på jul og pålegg. Hele 69 forskjellige typer pinnekjøtt, like mange julepølser og nesten 40 medisterkaker ble sendt inn. Det har vært rekordmange bedrifter påmeldt og kampen om norgesmestertitlene er beinhard, sier Svein-Erik Eide i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund.
 
– Poenget med kåringen er å gi norsk kjøttindustri en uavhengig og faglig tilbakemelding på produktene sine. De blir også satt opp imot konkurrentenes produkter. Det er ingen tvil om at NM i Kjøttprodukter over tid er med på å heve kvaliteten på norske kjøttprodukter, sier Eide.
 
NM-bedømmingen ble gjennomført på Etterstad videregående skole i Oslo. Råvare, utseende, lukt, smak og konsistens ble vurdert av uavhengige fagfolk med lang erfaring fra kjøttfaget.
– Ingen av dommerne vet hvilke produkter som kommer fra hvem, så her er det like store muligheter for småprodusenter som for store aktører til å hevde seg, sier Eide.
 
De siste årene har flere av de små lokalprodusentene meldt seg på NM. I konkurransen måler de krefter mot de store kjøttbedriftene som Fatland, Grilstad, Unil, Nortura, Finsbråten og Nordfjord Kjøtt.
 
– Norske forbrukere som ønsker ekstra god julemat og pålegg på bordet i juletiden, bør ta en kikk nå som resultatene har kommet. Produktene som oppnår gull i konkurransen skal være det ypperste av norsk julemat, sier Eide.

For kjøttbransjen er NM det viktigste arrangementet for smakstesting. Også handelen har fått øynene opp for kåringen. Et kvalitetsstempel som gull i NM løftes i større grad enn før frem i markedsføring og i butikk.

Fakta om NM i Kjøttprodukter
I 1983 inviterte kjøttbransjen for første gang til fagkonkurranse. Bransjen har omfavnet muligheten til å vise stolthet, kvalitet og bredde. Opplysningskontor, leverandører og øvrig fagmiljø bidrar sterkt i gjennomføringen og sikrer troverdighet og høyt nivå. I 1994 ble det for første gang kåret en Norgesmester.

For bedriftene er NM en effektiv arena for testing av egne produkter. Tilbakemeldingene på smak og konsistens fra fagdommerne gir en viktig pekepinn på hvordan produktene kan perfeksjoneres. Titler og edelt metall i NM er viktig for de ansatte som hver dag jobber med å få frem de beste produktene. Forbrukerne, innkjøpere og media legger merke til hvilke produkter og bedrifter som gjør det bra. NM i kjøttprodukter er åpen for alle bedrifter og arrangeres av KLF Servicekontor AS

De 65 bedriftene som deltar i NM i Kjøttprodukter 2019:
A. Idsøe AS, Aron Mat AS, Bakken Øvre Gårdsmat, Bjerke spekemat & delikatesse AS, Brandbu Pølsemakeri AS, Brødr Ringstad AS, Bønes Gårdsmat Drift AS, Dalpro Gårdsmat, Den Stolte Hane AS, Den stolte pølsemaker, Dullum Slakteri AS, Eide Handel AS, Eikestøl AS, Ellevilt AS, Fana kjøtt AS, Fatland Sandefjord AS, Fatland Ølen AS, Finsbråten AS, Fjellgarden Hovden, Fjordland AS, Gransjøberget Viltkjøkken AS, Grilstad AS, Gunnar Ruud Catering, H Mydland AS, Hadeland Viltslakteri AS, Halsan Kjøtt AS, Henning Sørensen, Høvikveien kjøtt og kolonial AS, Inderøy Slakteri AS, Ingebrigtsen Kjøtt AS, Jens Eide AS, Kolbus Matgleder AS, Kristiansen Mat, Kuraas AS, Løiten Hjorteoppdrett AS, Matbørsen AS, Matpartner AS, Meråker Kjøtt AS, Metervare AS, Moens Mathus AS, NG Meny Vestfold Telemark AS, Nordfjord Kjøtt, Norfersk AS, Norsk Kylling AS, Nortura SA, Ole Ringdal AS, Orkla Foods Norge, Pers Kjøkken AS, Romedal Catering AS, Rosenberg Spiseforretning, Rørosrein AS, Skjåkmat v/ Skjåk Turistheim Skeid kro AS, Smedstuen AS, Solberg Pettersen AS, Solundmat As, Strøm-Larsen AS, Sørlandskjøtt AS, Tingvold Park Hotel AS, Toma Mat AS, Toten Kjøtt AS, Unil AS, Vats Gardsmat AS, Vossakjøt AS

Videregående skoler som deltar med skolemedister:
Etterstad VGS, Glemmen VGS, Nannestad VGS, Raufoss VGS, Senja VGS, Tangen VGS og Åssiden VGS.

Svein-Erik Eide, Kommunikasjonsansvarlig Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund - Mobil: 905 29 988, svein-erik@kjottbransjen.no

Siste saker