Resultater NM i Kjøttprodukter 2021

Her finner du julematvinnerne fra NM i Kjøttprodukter. Søk på pålegg, pinnekjøtt, julepølser, medisterkaker og steker. Her finner du komplett liste over medaljevinnere fra årets NM. På Facebook finner du… Les mer

Her finner du julematvinnerne fra NM i Kjøttprodukter. Søk på pålegg, pinnekjøtt, julepølser, medisterkaker og steker.

Her finner du komplett liste over medaljevinnere fra årets NM.

På Facebook finner du alle gullvinnere i god oppløsning og for trykk og deling på nett og i sosiale medier


Norgesmestere 2021

Norgesmester i Stek: Eldhusrøykt Grillbrisket fra Voss, Vossakjøt AS

Norgesmester i Julepølse: Grov Julepølse, Inderøy Slakteri AS

Norgesmester i Medisterkake: Henriettes Medisterkaker 400 g, Fatland Salg AS,

produsert av Åkeberg Skoglunn Pølsemakeri AS

Norgesmester i Røkt pinnekjøtt: Røkt Pinnekjøtt, H. Mydland AS

Norgesmester i Urøkt pinnekjøtt: Pinnekjøtt urøkt, Smedstuen AS

Norgesmester i Delikatessepålegg: Delikatesseskinke, Fana Kjøtt AS

Norgesmester i Julepålegg: Julesylte i skiver, Fjellgarden Hovden AS


Øl-anbefalinger til årets NM-vinnere (bladet Kjøttbransjen nr 8, 2021)


Poengkrav for å ta medalje - NM i Kjøttprodukter 2021


– I år var det 545 produkter påmeldt for bedømming med spesielt fokus på jul og pålegg. Hele 62 forskjellige typer pinnekjøtt, like mange julepølser og nesten 25 medisterkaker ble sendt inn. Kampen om norgesmestertitlene er beinhard, og vi har aldri før fått inn så mange pinnekjøtt, sier Svein-Erik Eide i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund.
 
– Poenget med kåringen er å gi norsk kjøttindustri en uavhengig og faglig tilbakemelding på produktene sine. De blir også satt opp imot konkurrentenes produkter. Det er ingen tvil om at NM i Kjøttprodukter over tid er med på å heve kvaliteten på norske kjøttprodukter, sier Eide.
 
NM-bedømmingen ble gjennomført på Etterstad videregående skole i Oslo. Råvare, utseende, lukt, smak og konsistens ble vurdert av uavhengige fagfolk med lang erfaring fra kjøttfaget.
– Ingen av dommerne vet hvilke produkter som kommer fra hvem, så her er det like store muligheter for småprodusenter som for store aktører til å hevde seg, sier Eide.
 
De siste årene har flere av de små lokalprodusentene meldt seg på NM. I konkurransen måler de krefter mot de store kjøttbedriftene som Fatland, Grilstad, Nortura og Nordfjord Kjøtt.
 
– Norske forbrukere som ønsker ekstra god julemat og pålegg på bordet i juletiden, bør ta en kikk nå som resultatene har kommet. Produktene som oppnår gull i konkurransen skal være det ypperste av norsk julemat, sier Eide.

For kjøttbransjen er NM det viktigste arrangementet for smakstesting. Også handelen har fått øynene opp for kåringen. Et kvalitetsstempel som gull i NM løftes i større grad enn før frem i markedsføring og i butikk.

Årets samarbeidspartnere:

Bedrifter med produkter i konkurransen (62 stykk):
Idsøe AS, Alf Strøm-Larsen AS, Arne Børresen AS, Aron Mat AS, Bakken Øvre Gårdsmat AS, Bjerke Spekemat & Delikatesse AS, Bønes Gårdsmat Drift AS, Brandbu Pølsemakeri AS, Brødrene Ringstad AS, Den Stolte Hane, Ekås AS, Fana Kjøtt AS, Fatland Jæren AS, Fatland Sandefjord AS, Fatland Ølen AS, Finsbråten AS, Fjellgarden Hovden AS, Gabbas AS, Garden Oppheim, Grilstad AS, Gunnar Ruud Catering AS, H. Mydland AS, Hadeland Viltslakteri AS, Heidrun AS, Henning Sørensen, Høvikveien kjøtt og kolonial AS, Inderøy Slakteri AS, Jens Eide AS, Kuraas AS, Leiv Vidar AS, Leksås gårdsmat AS, Løiten Hjorteoppdrett AS, Matbørsen AS, Meråker Kjøtt AS, Mere Mat AS, Mogard AS, Meny Vestfold Telemark AS, Nordfjord Kjøtt AS, Norfersk AS, Norsk Kylling AS, Nortura SA, Ole Ringdal AS, Per Reboli AS, Pers Kjøkken AS, Rein Valdresmat AS, Røroskjøtt AS, Rørosrein AS, Rosenberg Spiseforretning AS, Skjåk Turistheim Skeid Kro AS, Slakter Eftedal AS, Smedstuen AS, Solberg Pettersen AS, Meny Helgeroa, Sørlandskjøtt AS, Stanges Gårdsprodukter AS, Tingvold Park Hotel AS, Toma mat AS, Toten Kjøtt AS, Trygve Brovold Stange AS, UNIL AS, Vossakjøt AS, Åkeberg Skoglunn Pølsemakeri AS,

Videregående skoler som var påmeldt i konkurransen: Åssiden VGS, Levanger VGS

Fakta om NM i Kjøttprodukter
I 1983 inviterte kjøttbransjen for første gang til fagkonkurranse. Bransjen har omfavnet muligheten til å vise stolthet, kvalitet og bredde. Opplysningskontor, leverandører og øvrig fagmiljø bidrar sterkt i gjennomføringen og sikrer troverdighet og høyt nivå. I 1994 ble det for første gang kåret en Norgesmester.

For bedriftene er NM en effektiv arena for testing av egne produkter. Tilbakemeldingene på smak og konsistens fra fagdommerne gir en viktig pekepinn på hvordan produktene kan perfeksjoneres. Titler og edelt metall i NM er viktig for de ansatte som hver dag jobber med å få frem de beste produktene. Forbrukerne, innkjøpere og media legger merke til hvilke produkter og bedrifter som gjør det bra. NM i kjøttprodukter er åpen for alle bedrifter og arrangeres av KLF Servicekontor AS

Spørsmål om NM i Kjøttprodukter?
Kontakt Svein-Erik Eide, Kommunikasjonsansvarlig Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund - Mobil: 905 29 988, svein-erik@kjottbransjen.no

Siste saker