Ringstad med nær ‘balanse’

Etter at grensene til Sverige ble stengt, doblet Kjell Ringstad salget av varer i egen butikk i Rakkestad. RAKKESTAD: Til tross for at Brødr Ringstad leverer så mye som 65… Les mer

Etter at grensene til Sverige ble stengt, doblet Kjell Ringstad salget av varer i egen butikk i Rakkestad.
RAKKESTAD: Til tross for at Brødr Ringstad leverer så mye som 65 prosent av alt de produserer til HORECA-markedet, har stengt svenskegrense bidratt til tilnærmet normale salgstall så langt i år.

Totalsalget gikk riktignok tilbake med ca. 15 prosent i månedene mars og april, men det lever daglig leder Kjell Ringstad greit med.

– Jeg kan ikke sette meg ned å klage over tingenes tilstand for min bedrift, når jeg vet at mange av mine kollegaer sliter i tung motbakke akkurat nå. For det er klart at det hadde sett langt styggere ut for oss om vi hadde hatt åpne grenser til Sverige. Fravær av grensehandel har slik sett berget oss til nå under koronapandemien. Vi mistet så godt som alt salg til HORECA-markedet i mars. Kun noe salg til syke- og pleiehjem ble opprettholdt, men det monner jo ikke mye i den store sammenhengen. Etter at grensene til Sverige ble stengt, doblet vi salget av varer i egen butikk. Sammen med økt salg til dagligvarekjedene, har vi altså klart å holde brukbart stand, understreket Kjell Ringstad.

På grunn av hytteforbudet i påska, var også påskesalget svært godt i Rakkestad- bedriften.

– Ser du et mønster i hva folk etterspør?

– For vår del er deiger, pølse og grillprodukter driverne akkurat nå. Jeg er for øvrig spent på hva juni og juli vil bringe. Dette er jo gode «catering-måneder» med konfirmasjoner, bryllup etc. Mye av dette blir borte, men hvor mye vet vi ikke. Poenget for oss nå blir å styre kostnadene og tenke nytt, avslutter Kjell Ringstad.

Siste saker