Røros Slakteri investerer i forbedret logistikk

Røros Slakteri investerer i forbedret logistikk Røros Med ny slaktebil til nesten tre millioner kroner og ei trekkvogn med tralle, skal Røros Slakteri bli enda bedre på logistikk. Det kommer… Les mer

Røros Slakteri investerer i forbedret logistikk

Røros Med ny slaktebil til nesten tre millioner kroner og ei trekkvogn med tralle, skal Røros Slakteri bli enda bedre på logistikk. Det kommer slakteriets 350 produsenter til gode.

Røros Slakteri er inne i en vekstfase og satser nå sammen med Galåen Transport for å bli større. Det skal bl.a. skje ved å forbedre inntransporten av slaktedyr.

Samarbeid

– Vi er et lokalt slakteri som får flere og flere leverandører. Med disse bilene blir vi mer synlig på veien. Vi er opptatt av lokal verdiskapning og det gjorde at vi inngikk et samarbeid med Galåen Transport for å investere med tanke på framtida, sier daglig leder ved Røros Slakteri, Kjell Ove Oftedal.

Trekkvogna med tralla er det Galåen Transport selv som kjører for flere lokale bedrifter. Den splitter nye slaktebilen, som slakteriet leier av transportfirmaet, kostet nesten tre millioner kroner.

Det er en god investering for begge parter, mener Frode Galåen, daglig leder i Galåen Transport AS.

Vil ha flere leverandører

– Selvsagt snakker vi om en tung investering, men den er for framtida. Vår filosofi er at ting skal være i orden hele tiden. Her kjører vi tross alt maten til folk. Det må man ta på alvor og ha moderne utstyr for å gjøre en skikkelig transportjobb, forklarer Galåen.

– Røros Slakteri har for øvrig plass til flere leverandører. For jo flere leverandører vi har med på laget, jo flere arbeidsplasser blir det. Da blir det også mer kjøretransport for Galåen. Folk vi bli mer opptatt av merkevaren vår, og når vi leverer god kvalitet kan også bøndene få enda bedre betalt på sikt, fastslår Kjell Ove Oftedal.

Planer om nytt slakteri

Ambisjonene framover er å vokse. Det er planer om å bygge et nytt foredlingsanlegg og slakteri. Den prosessen er i gang og Oftedal sier at det kommer til å bli tatt beslutninger angående dette om ikke så altfor lenge.

Siste saker