Salmonella i 33 tonn polsk kylling

Det er påvist salmonella i 33 tonn kylling som skulle selges i norske butikker. Mattilsynet sier at folk kunne blitt syke om kyllingen kom ut i markedet. – Kyllingen det… Les mer

Det er påvist salmonella i 33 tonn kylling som skulle selges i norske butikker. Mattilsynet sier at folk kunne blitt syke om kyllingen kom ut i markedet.

– Kyllingen det her var snakk om, skulle selges videre til butikker, men ikke til de store kjedene. Dette er hel kylling for salg direkte til forbrukere, sier Muhammad Mushtaq i Norwegian M Import AS til avisa Nationen.

Selskapet, som i sin helhet er eid av Islamsk Råd Norge, varslet i midten av desember Mattilsynet om at de hadde funnet salmonella i to vareparti med kylling fra Polen. Partiene var på til sammen 32 620 kilo.

Kyllingen har vært sperret på fryselageret til Bring Frigo siden salmonellaen ble oppdaget. Basert på funnet fatta Mattilsynet hastevedtak om omsetningsforbud og forhåndsvarslet vedtak om retur eller destruksjon av kyllingen. Mattilsynet har òg varsla polske styresmakter.

Siste saker