Samkjøring av smaksløker før NM

I dag er årets dommere og kokker samlet for samkjøring av sansene. Hva er sensorisk kvalitet, hvordan skal man smake og hvilke smaker skal vektlegges?

Samlingen hos Nofima på Ås er forberedelse til NM-bedømmingen i oktober. Kurset ledes av sensorikerne Marit Rødbotten og Kristine S. Myhrer. Farge, form, utseende, lukt smak, tekstur og konsistens er alle aktuelle kriterier som skal samkjøres. Dommerne skal innom både teoretisk tilnærming og praktisk smaking. Individuelt og i grupper. Hva er sensorisk analyse, hvorfor er sensorikk viktig, og er det mulig å skille på objektiv og subjektiv sensorikk? Målet for dagen er at de innsendte produktene i NM i Kjøttprodukter 2013 skal bedømmes så likt som mulig, ut fra de riktige kriteriene når Norges beste kjøttproduktene presenteres i slutten av måneden.
DSC_0468
Samarbeidspartener

Siste saker