Savner familien hjemme i Polen

Savner familien hjemme i Polen Han savner treningssenteret om kvelden og måtte droppe påskeferien med familien i Polen. Marcin Bochra arbeider som kjøttskjærer hos Furuseth. Foto: Rune Morten Johansen Kollegene… Les mer

Savner familien hjemme i Polen

Han savner treningssenteret om kvelden og måtte droppe påskeferien med familien i Polen. Marcin Bochra arbeider som kjøttskjærer hos Furuseth. Foto: Rune Morten Johansen

Kollegene passer på hverandre og alt går bra på arbeidsplassen, men fritiden blir kjedelig. – Det tøffeste er å savne familien, sier Marcin Bochra, kjøttskjærer hos Furuseth.

Selv har han bodd i Norge i ti år, men familien bor fremdeles hjemme i Polen. Nå arbeider Marcin Bochra hos Furuseth, innleid fra Transway Contracting.

– Jeg pleier å fly hjem for å besøke familien. Men nå er det stengt, så jeg savner dem hele tiden. Det er tøft, sier han.

Avlyste påskeferie

Da koronakrisen sørget for stengte flyplasser, var han inne på tanken om å kjøre til Polen. – Det kunne ha gått, men problemet er at jeg ville fått karantene. 14 dager i Polen, og så 14 dager til når jeg kom tilbake til Norge. Derfor måtte jeg avlyse påskeferien, sier han.

Bochra trives godt hos Furuseth. Der var hygienerutinene godt kjent og innarbeidet lenge før koronaviruset kom, men det ble fort ekstra oppmerksomhet rundt dem:

– Alle vasker hendene enda mer, vi bruker mer desinfeksjonsmiddel og vi er enda mer bevisste på at vi ikke skal ha hendene opp i ansiktet. Så spør vi hverandre hver morgen: «Hvordan føler du deg? Har du feber? Hoster du?», forteller han.

Treningssenter

– Det verste i hverdagen er å bruke tiden hver for oss etter arbeid. Treningsstudioet er stengt. Det er det mange av oss som bruker, så nå har vi ingenting å gjøre, sier Marcin Bochra.

Driftssjef Rune Morten Johansen bekrefter beskrivelsen:

– Vi har ikke vært så fryktelig berørt, men vi jobber veldig med rutinene slik at vi ikke har folk i større grupper. Kantinen har redusert arbeidstid, og de som kan spise på kontorer eller i egne rom der det ikke er så mange, de gjør det. Vi har gjort om kantinen så det er en meters avstand mellom stolene. Bord som hadde fire plasser før, har bare to nå. Så sørger vi for å ha bare én avdeling i kantinen samtidig, forteller han.

Rune Morten Johansen forteller hvordan rutinene var gode fra før, men at det er gjort mye for å hindre grupper i å være sammen.

Arkivfoto

Slutt på morgenprat

Dessuten har Furuseth måttet nekte folk å komme tidligere.

– Vanligvis kommer mange tidlig og setter seg i kantinen og skravler litt før de går ned og begynner. Det har vi stoppet. Nå kommer folk bare på jobben, gjør det de skal og går hjem etterpå. Det går selvfølgelig på bekostning av det sosiale. Men det er så viktig at vi klarer å holde oss friske og unngår at mange er borte samtidig, at det må være førsteprioritet, sier han.

Også renholdsrutinene er gjort om. Dørhåndtakene sprites jevnlig, og pc-ene og musene sprites hver dag.

Tørkepapir

– Inne i produksjonen hadde vi allerede gode rutiner, men i stedet for Dyson-håndtørker har vi hengt opp papir. Ellers har vi hatt møte med samtlige avdelinger og informert om håndvask, og alle er innstilte på å være så flinke som mulig, sier Johansen.

Mange av dem som arbeider hos Furuseth, kommer opprinnelig fra forskjellige østeuropeiske land. De fikk ikke mulighet for å reise hjem på påskeferie. – Men folk er innstilt på at det må være slik, og alle er opptatt av å være så nøye som mulig, fastslår han.

Dyrebilsjåførene har også nye rutiner: De er kjapt innom og leverer dyrene og har eget rom som de skifter klær på. Siden det er de som reiser rundt, er det også de som kan komme til å dra med seg smitte.

– På skjærelinjene, der er det ikke mulig å ha større avstand enn det vi har, sier Rune Morten Johansen.

Siste saker