Siste IFFA-messe for Tom Ekenes

Siste IFFA-messe for Tom Ekenes Årets IFFA-messe ble definitivt den siste for en av bransjens aller mest erfarne fagpersoner. Til sammen 17 IFFA-messer har det blitt på Tom Eknes som… Les mer

Siste IFFA-messe for Tom Ekenes

Årets IFFA-messe ble definitivt den siste for en av bransjens aller mest erfarne fagpersoner. Til sammen 17 IFFA-messer har det blitt på Tom Eknes som pensjonerer seg i juni neste år.

Til sammen 17 IFFA-messer har det blitt på Tom Eknes.

Med 17 IFFA-messer «på samvittigheten» er Tom Eknes hos Fatland Sandefjord trolig den kjøttbransjemannen i aktiv tjeneste i Norge som har besøkt flest IFFA-messer.

– Nå setter jeg sluttstrek både for denne typer messer og for min yrkeskarriere i kjøttbransjen. Jeg går nemlig inn i pensjonistenes rekker neste år. Den aller første IFFA-messen her i Frankfurt var jeg på tilbake i 1977 – om jeg ikke husker feil. Siden den gang har jeg ikke gått glipp av en eneste messe. Det har holdt hardt noen ganger, som da jeg valgte messereise til Frankfurt istedenfor bryllup til min kones søster. Det var ikke spesielt populært skal jeg si deg, fastslår Tom Eknes med sitt sedvanlige smil rundt munnen.

Han har de siste årene jobbet i Fatlands Sandefjord-avdeling og har vært en svært sentral person i forbindelse med innovasjon og produktutvikling i dette selskapet. På spørsmål om hva en er ute etter på denne messen er svaret klart:

– Utenlandske maskinfirmaer som er representert med agenturer i Norge.

Siste saker