Skjåk Mat satser stort på NM

Etter at Skjåk Mat sikret NM-tittel for sin kjøttkake i fjor, satser bedriften sterkt på årets NM i Kjøttprodukter 2013 – julemat. NM-innsatsen i fjor bidro nemlig til et kraftig løft for Skjåk-bedriften.

Lammerull, sylte, medisterkaker, lammepølse og medisterpølse. Det er «NM-menyen» for Skjåk Mat. I tillegg kan det bli snakk om å sende inn pinnekjøtt, men da vi besøkte bedriften i midten av august, var beslutningen ennå ikke tatt. Men at ekteparet Sissel og Per Ivar Brenna har vind i selene, er det ingen tvil om. Og det handler selvsagt ikke bare om juleprodukter for disse to svært dyktige representantene for
norsk matkultur. Skjåk-skinka er stoltheten og selve paradeproduktet – om kan bruke et slikt begrep. Den fikk for øvrig gullmedalje under NM i fjor.

1000 spekeskinker
– Ja, vi er veldig stolte av vår spekeskinke. I 24 måneder får den anledning til å utvikle seg før den slices og sendes ut til kresne kunder. 1000 skinker er årsproduksjonen og den er svært etterspurt i markedet. Av disse tusen skinkene, bruker vi 200 selv. Fortrinnsvis i Skeid Kro som er en del av bedriften. Skinkene kommer fra lokale griser som har en slaktevekt på 130 kilo. Med andre ord stor og fet gris, sier Per Ivar
Brenna.

35 dagligvarebutikker
I åtte år har han og kona levert kjøttprodukter til dagligvarebutikker og storhusholdningsbedrifter i hele Gudbrandsdalen. Og de har ingenting imot å utvide sitt markedsområde. Skjåk Mat leveringsavtaler med rundt 35 dagligvarebutikker helt sør til Lillehammer, og det driftige ekteparet opplevde en voldsom respons etter NM-innsatsen i fjor.

– Etter dette mesterskapet doblet vi salget av våre populære kjøttkaker.

Siste saker