Invitasjon – Skolemesterskap i medister

I samarbeid med NHO Mat og Drikke inviterer Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, videregående skoler med matfag til skolemesterskap i medister i forbindelse med NM i kjøttprodukter 2021. Skolens pølse deltar… Les mer

I samarbeid med NHO Mat og Drikke inviterer Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, videregående skoler med matfag til skolemesterskap i medister i forbindelse med NM i kjøttprodukter 2021.

Skolens pølse deltar gratis i konkurransen, og vil bli bedømt på lik linje med de andre 500 produktene vi forventer innsendt. Dommerne er fagfolk med lang erfaring fra kjøttfaget. De gir tilbakemelding til skolen på råvarebruk, utseende, lukt, smak og konsistens.

NM i Kjøttprodukter så dagens lys tidlig på åttitallet og siden den gang har de aller fleste norske kjøttbedrifter deltatt i konkurransen. Årsakene er mange. For det første er arrangementet en enkel og rimelig arena for testing av egne produkter og tilbakemeldingene fra dommerpanelene gir en viktig pekepinn på hvordan oppskriftene kan justeres. Sist, men ikke minst, lokker omtale, heder og ære til de beste produktene.

- Dette er en utmerket måte å koble sammen skolene med arbeidslivet, og KLF skal ha all ære for initiativet. Elevene kan arbeide med produktutvikling, produksjon, sensorikk og kvalitet, og får resultatet bedømt av de fremste smaksdommerne i kjøtt- og fjørfebransjen, sier Espen Lynghaug i NHO Mat og Drikke.

Hver skole gis mulighet til å sende inn ett medisterprodukt. Det kan være det er lov å eksperimentere med både råvarer, krydder og andre innsatsmidler. Tine Partner Industri er NM-partner og oppfordrer til nytenkning og bruk av meieriprodukter i medisterkakene.

Skolen melder produktet på i klassen medisterkake, og merker av for «Skolemesterskap» ved påmelding. Bedømming, eventuell omdømming og foto krever at skolen sender inn rundt 2,5 kilo medisterkake. Kakene kan være frosne.

Påmelding av produktet må skje innen 14. september 2021. Innsending skjer mandag 11. eller tirsdag 12. oktober uke 41 i forkant av bedømmingen på Etterstad VGS, samme uke. Vinneren presenteres for bransjen på eget bransjearrangement i Oslo 11. november og i dagene etter resultatslipp i aviser og bransjeblader.

Les mer på kjottprodukter.no og se egen Facebook-side for NM i Kjøttprodukter.

Siste saker