Slakteriavtale ga hederspris

Slakteriavtale ga hederspris Nortura og Kjøtt-og fjørfebransjens landsforbund (KLF) fikk Matmerks hederspris under NM i kjøttprodukter. Per A. Sleipnes Adm. direktør Nina Sundqvist delte ut Matmerks hederspris til Bjørn-Ole Juul-Hansen… Les mer

Slakteriavtale ga hederspris

Nortura og Kjøtt-og fjørfebransjens landsforbund (KLF) fikk Matmerks hederspris under NM i kjøttprodukter.

Per A. Sleipnes

Adm. direktør Nina Sundqvist delte ut Matmerks hederspris til Bjørn-Ole Juul-Hansen i KLF og Hans Thorn Wittusen i Nortura.

– Vi ønsker å hedre de to aktørene som har gått i front for å sikre et felles løft for hele kjøttbransjen. Konkurransen mellom slakteriene skal ikke dreie seg om å kreve mindre fra produsentene, men å levere bedre, sa administrerende direktør Nina Sundqvist da hun delte ut Matmerks hederspris under kåringsarrangementet nylig.

Mangfold og kvalitet

Matmerk delte i år ut sin egen hederspris under NM for femte gang. Formålet med prisen er å synliggjøre og verdsette kjøttbransjens produsenter og produkter. Prisen skal gå til en produsent som produserer i tråd med Matmerks visjon om å fremme mangfold, kvalitet og verdiskaping i norsk matproduksjon.

Bedre garanti

I år var det altså Nortura og KLF som stakk av med hedersprisen, for sitt arbeid med å få på plass en bransjeavtale for alle slakterier. Avtalen skal sikre at alle slakteriene som er tilknyttet Kvalitetssystemet i landbruket (KSL) følger opp produsentene på samme måte og sikrer at KSL følges. Det betyr en bedre garanti for at kun kjøtt fra produsenter som kan dokumentere at de følger norske lover og regler, kan brukes i produkter som merkes med Nyt Norge. Det gir både tillit hos forbruker og skaper økt konkurransekraft for norske kjøtt- og fjørfeprodukter.

Stolte og glade

– Vi er stolte og glade for at avtalen er på plass og at bransjen står sammen, sier Bjørn-Ole Juul-Hansen, administrerende direktør i KLF. Han ønsker størst mulig norskandel i kjøttbransjens produkter og veldig få produsenter ønsker å bruke noe annet enn Kvalitetssystemet i landbruket som verktøy.

– Siden avtalen ble inngått i april har antallet egenrevisjoner gått kraftig opp, noe som er veldig bra, avslutter Juul-Hansen.

Siste saker