Slakterikjempe i retten etter funn av kvalte griser

Nylig møtte den danske kjøttgiganten Danish Crown i retten der selskapet måtte svare for en uvanlig hendelse som fant sted på ett av slakteriene for to år siden. Høsten 2021… Les mer

Nylig møtte den danske kjøttgiganten Danish Crown i retten der selskapet måtte svare for en uvanlig hendelse som fant sted på ett av slakteriene for to år siden.

Høsten 2021 døde nemlig 127 purker, og ytterligere tre måtte avlives ved anlegget .Årsaken var at ventilasjonsanlegget tilsynelatende var slått av i fjøset der dyra befant seg, og at det trolig er snakk om menneskelig feil, ifølge avisen JydskeVestkysten.

Saken dreier seg altså om grov dyremishandling. Ifølge tiltalen døde dyra som følge av kvelning eller varmestress.

Danske Landbrugsavisen skriver at ventilasjonsanlegget var programmert til å slå seg av automatisk fredag ettermiddag til midnatt. De 130 dyra var unntaksvis i fjøset fordi de skulle slaktes dagen etter.

Den eller de som hadde ansvar for dyra skal ikke ha sørget for at ventilasjonsanlegget var i gang, før vedkommende forlot slakteriet. Dagen etter lå 127 dyr døde, mens de resterende tre var så medtatt at de ble avlivet.

Det er tatt ut tiltale mot Danish Crown som selskap og ikke en enkeltperson. Ifølge avisa vil påtalemyndigheten foreslå en straff i form av en bot.

Danish Crown – som blant annet har en sterk markedsposisjon på salg av bacon til Norge – anses som et av Europas største svineslakteri.

Siste saker