Slik lages en god medisterkake

Under bedømmingen på NM i Kjøttprodukter spurte vi en av kokkene og en erfaren dommer om hva du som kjennetegner de beste medisterkakene.

Her finner du julematvinnerne fra NM i Kjøttprodukter. Søk på pålegg, pinnekjøtt, julepølser, medisterkaker og steker.

På kjøkkenet under NM finner vi Sigurd Løvstad, som til daglig jobber i Nortura. Han har også livslang erfaring fra farseprodukter og medisterkaker. Sigurd viser oss forskjellen på grove og fine medisterkaker.

De beste medisterkakene fra NM i Kjøttprodukter finner du her.

- Her har vi eksempel på en grov medisterkake, sier han, og bryter opp en av de mange hundre medisterkakene som er innom kjøkkenet under NM-bedømmingen. - Den er ganske grov i strukturen, har spenst og god smak.

- Vi har også medisterkaker som er laget av mer finhakket farse, sier han, og viser frem en mindre, og mer finkvernet kake. - Den er godt stekt, og ser veldig lys og fin i snittet.

- Medisterkaker skal smake av jul, sier Løvstad.

Øl-anbefalinger til årets NM-vinnere (bladet Kjøttbransjen nr 8, 2021)

Hans Eide har i en årrekke vært dommer i NM i Kjøttprodukter. Han har vokst opp bak kjøttdisken, og har flere tiårs erfaring fra det å lage kaker. Både kjøttkaker, medisterkaker, fiskekaker og karbonader.   

Hva er det viktigste når man er på jakt etter de beste medisterkakene? 
- Det første du skal passe på er å ha ordentlige råvarer. Så skal du sørge for at du får til en god blanding. En deig som emulgerer og blir god i konsistensen. Ikke for fast, men heller ikke for løs. Så må du ha spekk i, ellers blir den tørr.

Her finner du julematvinnerne fra NM i Kjøttprodukter. Søk på pålegg, pinnekjøtt, julepølser, medisterkaker og steker.

Siste saker