Slik lages en god medisterkake

Under bedømmingen på NM i Kjøttprodukter spurte vi en av kokkene og en erfaren dommer om hva du som kjennetegner de beste medisterkakene.

Her er Norges beste pålegg, pinnekjøtt, julepølser, medisterkaker, lutefiskbacon, ferdigstekt ribbe og steker fra NM i Kjøttprodukter 2019.

Hans Eide har i en årrekke vært dommer i NM i Kjøttprodukter. Han har vokst opp bak kjøttdisken, og har flere tiårs erfaring fra det å lage kaker. Både kjøttkaker, medisterkaker, fiskekaker og karbonader.   

Hva er det viktigste når man er på jakt etter de beste medisterkakene? 
- Det første du skal passe på er å ha ordentlige råvarer. Så skal du sørge for at du får til en god blanding. En deig som emulgerer og blir god i konsistensen. Ikke for fast, men heller ikke for løs. Så må du ha spekk i, ellers blir den tørr.

De beste medisterkakene fra NM i Kjøttprodukter 2019 finner du her.

Sigurd Løvstad jobber til daglig i Nortura og er kokk i NM i Kjøttprodukter.

På kjøkkenet finner vi Sigurd Løvstad, som til daglig jobber i Nortura. Han har også livslang erfaring fra farseprodukter og medisterkaker. Sigurd viser oss forskjellen på grove og fine medisterkaker.

- Her har vi eksempel på en grov medisterkake, sier han, og bryter opp en av de mange hundre medisterkakene som er innom kjøkkenet under NM-bedømmingen. - Den er ganske grov i strukturen, har spenst og god smak.

- Vi har også medisterkaker som er laget av mer finhakket farse, sier han, og viser frem en mindre, og mer finkvernet kake. - Den er godt stekt, og ser veldig lys og fin i snittet.

- Medisterkaker skal smake av jul, avslutter Løvstad.

Her er Norges beste pålegg, pinnekjøtt, julepølser, medisterkaker, lutefiskbacon, ferdigstekt ribbe og steker fra NM i Kjøttprodukter 2019.

Siste saker