Snacks basert på sauekjøtt kan redusere lagrene
Lageret av lammekjøtt er stort og nå håper sauebønder og Fatland at chips baser på sauekjøtt skal bli en av løsningene for å få brukt alt kjøttet.
Ragnar Vikingstad fra Karmøy har testet mye for å finne kombinasjonen han ønsket for en chipsvariant av sauekjøtt. Tørt, salt og med smak av sau.
I samarbeid med slakterikonsernet Fatland er det nå klart for masseproduksjon av chipsen som han har valgt å kalle «Viking-cheeps».
Først skal produktet testes på utvalgte steder i Haugesunds-området.
– Nå har vi sendt ut chipsen til 24 butikker, og ønsker tilbakemeldinger fra publikum på produktet. Det smaker bedre enn jeg hadde forventet, og vi har jobbet lenge for å finne denne kombinasjonen, sier Vikingstad.
Hvert år produseres det over ett tusen tonn for mye saue- og lammekjøtt i Norge.
På fryselageret til Fatland Ølen står det palle på palle med frosset sauekjøtt. Nå er håpet at det nye produktet kan få overproduksjonen til å gå ned.
– Hvis vi finner nye markeder å selge sauekjøttet på, er problemet egentlig løst. Vi tror vi er inne på noe nå, sier daglig leder i Fatland salg, Reinert Horneland.