Snacks basert på sauekjøtt kan redusere lagrene

Snacks basert på sauekjøtt kan redusere lagrene Lageret av lammekjøtt er stort og nå håper sauebønder og Fatland at chips baser på sauekjøtt skal bli en av løsningene for å… Les mer

Snacks basert på sauekjøtt kan redusere lagrene

Lageret av lammekjøtt er stort og nå håper sauebønder og Fatland at chips baser på sauekjøtt skal bli en av løsningene for å få brukt alt kjøttet.

Ragnar Vikingstad fra Karmøy har testet mye for å finne kombinasjonen han ønsket for en chipsvariant av sauekjøtt. Tørt, salt og med smak av sau.

I samarbeid med slakterikonsernet Fatland er det nå klart for masseproduksjon av chipsen som han har valgt å kalle «Viking-cheeps».

Først skal produktet testes på utvalgte steder i Haugesunds-området.

– Nå har vi sendt ut chipsen til 24 butikker, og ønsker tilbakemeldinger fra publikum på produktet. Det smaker bedre enn jeg hadde forventet, og vi har jobbet lenge for å finne denne kombinasjonen, sier Vikingstad.

Hvert år produseres det over ett tusen tonn for mye saue- og lammekjøtt i Norge.

På fryselageret til Fatland Ølen står det palle på palle med frosset sauekjøtt. Nå er håpet at det nye produktet kan få overproduksjonen til å gå ned.

– Hvis vi finner nye markeder å selge sauekjøttet på, er problemet egentlig løst. Vi tror vi er inne på noe nå, sier daglig leder i Fatland salg, Reinert Horneland.

Siste saker