Stor interesse for kjøttauksjoner

Stor interesse for kjøttauksjoner Landbruksdirektoratet mener den store interessen for kjøttauksjoner kan bety at norsk kjøttproduksjon ikke vil dekke markedsbehovet neste år. Pågangen i auksjonsrundene for importert kjøtt i oktober… Les mer

Stor interesse for kjøttauksjoner

Landbruksdirektoratet mener den store interessen for kjøttauksjoner kan bety at norsk kjøttproduksjon ikke vil dekke markedsbehovet neste år.

Pågangen i auksjonsrundene for importert kjøtt i oktober og november var unormalt stor og prisene langt høyere enn tidligere, ifølge direktør i Landbruksdirektoratet, Jørn Rolfsen (bildet).

– Prognosene fremover er usikre. Noen tenker det blir normalisert. Kanskje grensehandelen øker, men det er usikkert, sier Rolfsen. Han viser til at prisene internasjonalt har skutt i været.

– Råvareprisene har doblet seg. Det kan være et prisbilde som er på vei oppover. De overraskende høye prisene kan henge sammen med pandemien. Og det viser at det er underdekning i norsk produksjon, sier Rolfsen.

Direktøren i Nortura totalmarked sier til NRK at han tror etterspørselen av kjøtt vil normaliseres i løpet av det kommende året. Norturas analyser viser nemlig at etterspørselen vil gå ned med ti prosent i 2022.

Siste saker