Stor suksess for småfe-kvelder hos Fatland

Stor suksess for småfe-kvelder hos Fatland Midt i travleste høstslaktinga, deltok over 300 småfeprodusenter på fagkvelder i Fatland-regi. Fatlands fagkvelder både på Jæren, i Ølen og i Lindås utenfor Bergen… Les mer

Stor suksess for småfe-kvelder hos Fatland

Midt i travleste høstslaktinga, deltok over 300 småfeprodusenter på fagkvelder i Fatland-regi.

Fatlands fagkvelder både på Jæren, i Ølen og i Lindås utenfor Bergen var alle svært godt besøkte. På programmet stod blant annet holdvurdering og klassifisering av slaktelam, inkludert praktisk trening i å vurdere slaktelamma. Det var også tid til å se på slakteplanlegging, med slaktevekter, slaktetidspunkt, prisløyper og totaløkonomi for bonden. God ullbehandling var også tema.

Imponert

Hilde K. Håland, produsentrådgiver småfe i Fatland, er imponert over engasjementet og oppmøtet.

– Det er veldig positivt at så mange ønsker å spisse kvaliteten på sine slaktedyr. Slakteriet og bonden skal sammen levere fra seg et produkt som forbrukeren vil ha, noe som er med på å øke salget og bedre økonomien til bonden, understreker Hilde K. Håland.

Lærerikt og nyttig

Fatland har fått svært gode tilbakemeldinger fra fornøyde deltakere på fagkveldene.

– Det har vært god aldersspredning på deltakerne. Spesielt de unge og nye melder tilbake at dette var lærerikt og svært nyttig. Folk fra ulike besetninger deltok, både større og små i størrelse, og alle ulike saueraser. Alle er like viktige, og tema er like relevant for alle, mener Håland.

Også på Østlandet

For Fatland er slike fagkvelder en fin måte å møte produsentene på.

– Det er særlig kjekt at vi klarer å bygge et fagmiljø som gagner både produsent og produkt. Det er gøy og inspirerende å arbeide med så mange engasjerte bønder, sier produsentrådgiver småfe, Tore Oftedal.

I høst planlegger Fatland å invitere til en lignede småfefagkveld også på Østlandet.

Siste saker