Strandabedrifter fikk ministerbesøk

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug var i går på Stranda. Tind Spekevarer, Orklas pizzafabrikk og Ole Ringdal fikk besøk.

- Vi setter veldig pris på at Listhaug tar seg tid til å besøke så mange kjøttbedrifter, sier Bjørn-Ole Juul-Hansen, adm. direktør i KLF.

- Siden valget har vi hatt ministeren og representanter fra departementet hennes på besøk i medlemsbedrifter et titalls ganger. Regjeringen kjenner godt til KLFs standpunkt, og har skaffet seg god oversikt over kjøttbransjens utfordringer etter de mange møtene med bedriftsledere over hele landet, ser Juul-Hansen.

Delegasjonen til Listhaug som besøkte Stranda bestod av ministeren, et knippe ordførere fra nabofylkene samt lokalpolitikere.

Hos Tind Spekevarer var det omvisning og orientering. 

- Det er veldig hyggelig og inspirerende å få en dialog med Listhaug, sa styreformann Bjørn Ringstad etter besøket. Vi tok opp muligheter og utfordringer for oss som spesialitetsprodusent med spekemat basert på tradisjon og lokale råvarer.

Så gikk turen videre til Orkla Foods Norge AS, avd Stabburet Stranda, der Listhaug ble presentert for utbyggingsplanene for nytt fryselager til pizzaproduksjonen, nytt lefsebakeri- og oppgradering av pizzafabrikken. Til sammen skal det investeres 180 millioner kroner.

Konserndirektør Håkon Mageli fra Orkla presenterte rammevilkårene for pizzaproduksjonen og understreket at investeringene gjøres med tillit til stabile rammebetingelser i Norge.

Dagen ble avsluttet hos Ole Ringdal på Hellesylt med presentasjon av bedriften og omvisning i produksjonen.

- Min far sender dyrene sine til Hellesylt fordi han mener de andre slakteriene ligger for langt unna, fortalte Listhaug til Sunnmørsposten. Hun la til at det kunne være en utfordring å få tak i kjøttvarer fra Stranda i butikkene på Østlandet.

I neste uke får Lundal Nord i Salten besøk av landbruks- og matministeren.

Siste saker